Politic

PDM, pe locul 6 în buletinele de vot

Partidul Democrat (PDM) va figura cu numărul 6 în buletinele de vot. A fost singura formaţiune care a depus joi, 18 iunie, actele pentru înscrierea în cursa electorală.
Info-Prim Neo, 18 iunie 2009, 17:51

2009-06-18/17:27/ Chisinau (IPN) În aceste condiţii Comisia Electorală Centrală (CEC) nu organizat trageri la sorţi.

În aceeaşi zi, câteva formaţiuni politice au semnat Codul de conduită privind desfăşurarea şi reflectarea campaniei electorale pentru alegerile din 29 iulie. Altele, însă au fost împotrivă, transmite Info-Prim Neo.

Cele trei partide parlamentare de opoziţie, Partidul Liberal (PL), Alianţa Moldova Noastră (AMN) şi Partidul Liberal Democrat (PLDM), dar şi partidele extraparlamentare - Partidul Naţional Liberal (PNL) şi PDM nu au semnat codul.

PL, PLDM şi AMN au invocat că respectivul document nu a fost respectat în campania electorală pentru alegerile din 5 aprilie.

„Noi nu lucrăm cu porcii. Este o încercare nobilă, dar se pune întrebarea cu cine? Cu cei care au neg lijat recomandările UE?”, a declarat Serafim Urechgeanu, liderul AMN.

AMN a depus o contestaţie prin care a sesizat CEC că în noaptea din 16 spre 17 iunie pe unele standuri publicitare erau afişe electorale ale PCRM.

Vlad Filat, liderul PLDM, a spus că partidul său şi-a luat angajamentul pentru o campanie civilizată, un lucru mult mai important decât semnarea unui act care nu are nicio importanţă.

„Mai bine să ne orientăm după legi, nu după regulamente, pentru că trăim într-un stat democratic, a spus Mihai Ghimpu, preşedintele PL.

Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a reiterat că acest cod este în continuare deschis pentru semnare.

T