Politic

CEC a aprobat Regulamentul de reflectare a campaniei electorale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a votat marţi, 23 iunie, Regulamentul de reflectare de către mass-media a campaniei electorale pentru alegerile din 29 iulie, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 23 iunie 2009, 18:08

2009-06-23/16:52/ Chisinau (IPN) Iurie Ciocan, secretarul CEC, a spus regulamentul nu diferă mult de cel aprobat in campania electorală pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Un punct nou ţine de litigiile intre concurenţii electorali, precum şi cele intre concurenţii electorali şi instituţiile de informare in masă. Aceste litigii vor fi soluţionate de către instanţa de judecată.

Cвt despre dezbaterile electorale, Iurie Ciocan a menţionat că directorii posturilor radio şi TV vor decide când să le înceapă , însă nu mai târziu de 7 iulie.

„Orarul punerii pe post a emisiunilor va fi adus la cunoştinţa concurenţilor electorali cu 48 de ore inainte de punerea pe post a fiecărei emisiuni”, a precizat Ciocan.

Instituţiile audiovizualului pot ofer i pentru dezbaterile electorale nu mai puţin de 90 minute pe zi pentru una sau mai multe emisiuni.

Noul regulament mai prevede că fiecare material al concurenţilor electorali publicat in presa scrisă va fi plasat la rubrica „Electorala 2009” şi insoţit de nota „achitat din fondul electoral” .

T