Social

Vadul lui Vodă ar putea deveni municipiu

Oraşul Vadul lui Vodă (5 mii de locuitori) ar putea deveni municipiu. Despre atribuirea acestui statut localităţii a vorbit preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, la o şedinţă de lucru, transmite Info-Prim Neo cu referire la serviciul de presă al Preşedinţiei.
Info-Prim Neo, 24 iunie 2009, 11:44

2009-06-24/09:58/ Chisinau (IPN) „Propunerea de atribuire a acestui statut de municipiu oraşului Vadul lui Vodă, care în prezent face parte dintr-un sector al municipiului Chişinău, rezidă în necesitatea valorificării plenare a potenţialului economic vast de care dispune această unitate teritorial-administrativă”, a spus şeful statului. Vladimir Voronin s-a referit la capacităţile turistice mari ale zonei, spunând că, la moment, acestea nu sunt utilizate în deplina măsură.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii administraţiei publice locale sunt de părere că schimbarea statutului oraşului Vadul lui Vodă, va crea posibilităţi reale de impulsionare a procesului de dezvoltare social-economică a zonei în cauză.

Vladimir Voronin a solicitat elaborarea unui program de dezvoltare social-economică a oraşului, în care accentul să fie pus pe fortificarea potenţialului economic şi turistic al regiunii.

T