Politic

AMN: Tinerilor nu le este frică aşa cum crede Papuc

Membri şi simpatizanţi ai Organizaţiei de tineret a Alianţei „Moldova Noastră” (AMN) au organizat vineri, 26 iunie un flash-mob în faţa Ministerului Afacerilor Interne.
Info-Prim Neo, 26 iunie 2009, 12:43

2009-06-26/12:28/ Chisinau (IPN) Aceştia au purtat pancarte cu mesaje gen: „Jos Mafia”, „Jos Dictatura”, „Jos Tortura”, „Nu intimidaţi poporul”, transmite Info-Prim Neo.

„Suntem aici pentru că suntem solidari cu protestele ce se fac în toată lumea astăzi de ziua torturii (Ziua internaţională a sprijinului victimelor torturii – n.r.). De la ministerul de interne cerem: Jos tortura, Jos dictatura”, a spus Alexandrina Robu, participantă la acţiune.

„Tinerii din AMN îşi exprimă sprijinul pentru persoanele ce au avut de suferit aici în Moldova în urma evenimentelor din 7 aprilie, dar şi, în general, ne exprimăm solidaritatea cu toate persoanele ce au avut de suferit în urma tratamentului inuman. Moldova a fost condamnată de CEDO de mai multe ori pentru folosirea forţei fizice sau a presiunilor morale şi psihologice asupra anumitor cetăţeni”, a declarat Leonid Bujor, candidat pe lista AMN, membru al Biroului politic al partidului.

Bujor a mai spus că scopul acestui flash-mob „este de a demonstra domnului Papuc (Gheorghe Papuc, ministrul afacerilor interne – n.r.) că tinerii nu au frică, aşa cum consideră el”. „Sperăm foarte mult că reprezentanţi structurilor de forţă, în cadrul campaniei alegerilor anticipate vor da dovadă de mai multă corectitudine decât în cazul alegerilor ordinare”, a adăugat Bujor.

Acţiunea a durat 10 minute. Tinerii au fluierat şi au strigat: „Jos tortura”, „Jos dictatura”.

Ministerului Afacerilor Interne nu a făcut declaraţii.

T