Politic

Marian Lupu neagă că este parte a unui proiect al comuniştilor

Ex-speakerul Marian Lupu neagă că trecerea sa la Partidul Democrat ar face parte dintr-un proiect pus la cale de comunişti, în special de şeful statului electoral al Partidului Comuniştilor Mark Tkaciuk.
INFOTAG, 26 iunie 2009, 14:26

Chişinău, 26 iunie ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, într-un interviu publicat vineri de mai multe ziare ("Jurnal de Chişinău", "Timpul", "Moldavschie Vedomosti") el afirmă că "acest personaj politic, precum şi capacităţile lui, sînt prea mitizate în ultimul timp".

"Parcă ar fi un geniu al proiectelor pe cînd nu este decît un mic detaliu al unei maşinării politice autoritare şi un purtător de cuvînt al unor idei care devin tot mai periculoase. Tot aşa s-a spus şi despre Vlad Filat, că este a progenitură a PCRM şi care este pînă la urmă adevărul!?", a întrebat el.

Ex-speakerul crede că "noi nu trebuie să rămînem victime ale zvonurilordespre atotputernicia partidului comunist - ei sînt puternici atîta timp cît ne temem să-i înfruntăm, şi sînt slabi atîta timp cît sînt siguri că reprezintă unica putere politică potentă din această ţară. Evenimentele din aprilie au demonstrat că ei sînt foarte vulnerabili, în special cînd scenariile le scapă de sub control. Se isterizează şi nu sînt capabili să soluţioneze nişte conflicte politice cu sînge rece şi cu demnitate", a menţionat Marian Lupu.

Potrivit lui, el nu este un proiect al comuniştilor, ci "marea lor bătaie de cap şi rezultatul alegerilor din 29 iulie va demonstra acest lucru".

Marian Lupu a confirmat că a discutat şi cu alte partide de opoziţie, inclusiv parlamentare, posibila sa trecere la ele, dar a menţionat că "pe unii dintre ei îi interesa să figureze doar Marian Lupu pe listele electorale, dîndu-se astfel mai multă greutate".

"Or, eu vin cu o echipă fără de care nu îmi închipui cum aş putea să realizez planurile pe care le am", susţine el.

Marian Lupu este sigur că PD va face parte din viitorul Parlament şi a dat asigurări că democraţii nu vor vota un preşedinte comunist.

"Noi ştim că oamenii sînt dezamăgiţi de calitatea guvernării şi îşi doresc o nouă echipă a acesteia în Republica Moldova. Noi împărtăşim această aspiraţie a societăţii", a declarat el.

T