Politic

PSD şi UCM au decis să se unească

Despre aceasta liderii celor două formaţiuni, ex-premierii Dumitru Braghiş, şi, respectiv, Vasile Tarlev, au declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG.
INFOTAG, 26 iunie 2009, 16:27

Chişinău, 26 iunie ( INFOTAG ).


Dumitru Braghiş a spus că încă acum a o lună PSD a lansat propunerea de unificare a forţelor de centru-stînga, social-democrate. El a menţionat că, doar unindu-se, aceste forţe pot constitui o alternativă serioasă actualei guvernări.

Dumitru Braghiş a criticat PCRM pentru că nu a ştiut să ia deciziile adecvate pentru a diminua impactul crizei economice şi pentru a evita criza politică în care se află acum ţara. În opinia sa, "PCRM nu a avut capacitatea să asigure condiţii pentru un dialog politic normal, ci, din contra, a promovat un mesaj de divizare a societăţii".

Vasile Tarlev a declarat că şi UCM "este profund îngrijorată de situaţia social-politică şi economică din ţară". El crede că situaţia de criză actuală este doar începutul şi că starea de lucruri se poate agrava.

Vasile Tarlev crede că acum formaţiunile de centru social-democrate au ajuns în situaţia cînd trebuie să înveţe din greşelile proprii. În opinia sa, aceste partide trebuie să acţioneze în comun pentru a asigura "dictatura legii şi interesul naţional".

Ex-premierul a declarat că prezenţa masivă în politică a extremelor nu poate să asigure dezvoltarea normală a ţării şi afirmă că acest lucru îl pot face forţele de centru.

Dumitru Braghiş şi Vasile Tarlev şi-au exprimat regretul că nu s-a reuşit să se ajungă la o înţelegere în acest sens şi cu Partidul Democrat, primul pe lista căruia este ex-speakerul Marian Lupu. Dumitru Braghiş l-a criticat pentru că "încearcă să corupă politic membrii altor partide". Totodată, cei doi ex-premieri au comunicat că rămîn deschişi pentru unificarea cu alte formaţiuni şi au spus că procesul de unire urmează să fie finalizat pînă la finele anului curent.

Dumitru Braghiş şi Vasile Tarlev au declarat că vor comunica ulterior detaliile privind participarea la alegerile parlamentare anticipate din data de 29 iulie.

T