Politic

Aleşi locali ai AMN au pus la cale strategia formaţiunii în campania electorală

Reprezentanţi ai administraţiilor locale, aleşi pe listele Alianţei „Moldova Noastră” (AMN), s-au întâlnit sâmbătă, 27 iunie, la Chişinău pentru a discuta strategia formaţiunii în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 29 iulie.
Info-Prim Neo, 27 iunie 2009, 12:45

2009-06-27/12:13/ Chisinau (IPN) „Să dăm jos de pe noi caracatiţa comunistă”, s-a adresat liderul formaţiunii, Serafim Urecheanu, către preşedinţi şi vicepreşedinţi de raioane, primari şi viceprimari, consilieri şi candidaţii la funcţia de deputat în Parlament pe listele AMN, transmite Info-Prim Neo.

Urecheanu a criticat dur Partidul Comuniştilor (PCRM) şi a spus că scopul principal al AMN în aceste alegeri este „înlăturarea clanului Voronin (Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al RM, preşedintele PCRM – n.r.) de la putere”. , „În caz de înfrângere la aceste alegeri, există pericolul să ne prăbuşim ca ţară”, a declarat preşedintele AMN.

El a mai spus că lozinca AMN în această campanie este: „Unire, moldoveni. Dacă nu noi, atunci străinii vor învinge”. „Este lozinca promovată la începuturile independenţei R. Moldova, deoarece acum stăm mai rău la toate capitolele decât eram la începutul anilor 90, când Moldova şi-a obţinut independenţa”, a menţionat Serafim Urecheanu.

AMN are pe lista electorală pentru alegerile din 29 iulie 103 candidaţi la funcţia de deputat. Dintre aceştia, 28 sunt femei, 25 sunt tineri cu vârsta până la 30 de ani şi 7 au peste 60 de ani.

T