Politic

AMN consideră că democraţii "au obligaţiunea de a salva patria de comunişti"

Alianţa "Moldova Noastră" (AMN) consideră că democraţii "au obligaţiunea de a salva patria de comunişti". O declaraţie în acest sens a făcut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul AMN, Serafim Urechean.
INFOTAG, 1 iulie 2009, 18:56

AMN CONSIDERĂ CĂ DEMOCRAŢII "AU OBLIGAŢIUNEA DE A SALVA PATRIA DE COMUNIŞTI"

Chişinău, 1 iulie ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, el a menţionat că, în opt ani de guvernare, "comuniştii au compromis democraţia şi au instaurat în ţară dictatura".

Serafim Urechean consideră că PCRM a prejudiciat imaginea şi interesele Moldovei în plan extern şi, în context, i-a acuzat de faptul că, neîndeplinirea la un nivel înalt a Planului individual de acţiuni RM-UE, "a tergiversat procesul de negociere a unui nou Acord dintre RM şi UE".

El a mai menţionat că Moldova a stabilit un nou record, aflîndu-se de 14 ani sub monitorizarea Consiliului Europei, deoarece are mari restanţe la capitolul reformarea procuraturii, reformarea organelor de drept etc.

Liderul AMN a mai amintit şi de faptul că Moldova a pierdut la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) sub 200 de dosare şi a achitat despăgubiri de circa 300 mil. lei.

"Pe rol la CEDO se află alte 1820 de dosare împotriva Moldova, iar suma despăgubirilor pe care va trebui să le plătească Moldova va fi de miliarde de lei", a menţionat Serafim Urechean.

În opinia sa, guvernarea comunistă "este cea mai coruptă guvernare de la 1990 încoace" şi i-a acuzat pe comunişti de privatizarea ilegală a mai multor obiective importante, printre care: hoteluri, sanatorii etc.

"A fost o jăcmăneală totală a cetăţenilor, care a condus la aprofundarea sărăciei. Iată de ce este de datoria noastră să scăpăm ţara de comunişti", a spus liderul AMN.

T