Politic

Conducerea PL cheamă alegătorii să participe la scrutin

Partidul Liberal (PL) face apel către cetăţenii RM să participe la scrutinul anticipat din 29 iulie „pentru a elibera R. Moldova de comunism”.
Info-Prim Neo, 1 iulie 2009, 19:15

2009-07-01/12:55/ Chisinau (IPN) Liderii formaţiunii au declarat miercuri, 1 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută în aer liber, că alegerile de la sfârşitul lunii vor fi un test de maturitate politică pentru cetăţeni, transmite Info-Prim Neo.

„Oamenii vor trebui să aleagă între libertate şi dictatură. Azi RM este într-o situaţie similară cu cea din perioada sovietică, când toţi lucrau pentru un singur partid”, a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu. Acesta a îndemnat alegătorii „să pună capăt dictaturii comuniste”, întrucât aceasta „a acapart toate structurile statului”.

Acelaşi mesaj a fost transmis şi de vicepreşedintele PL, Corina Fusu. Ea a acuzat reprezentanţii Partidului Comuniştilor (PCRM) de „incapacitatea de a dialoga cu societatea”, de faptul că ̶ 2;ignoră îndemnurile organismelor europene” şi că, din cauza sărăciei, cetăţenii R. Moldova sunt plecaţi peste hotare.

Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al PL, a declarat că independenţa R. Moldova nu se datorează nicidecum PCRM. „PL are 4 deputaţi în primul Parlament al RM care au votat pentru independenţa şi suveranitatea acestei ţări, pe când comuniştii au fost atunci împotrivă ca această declaraţie să fie semnată”, a menţionat acesta. El a mai spus că PL merge „de la om la om, din casă în casă, din sat în sat pentru a spune oamenilor adevărul despre 7aprilie”.

Potrivit membrului Biroului Permanent al PL, Ana Guţu, formaţiunea pe care o reprezintă vede suveranitatea şi independenţa RM ca elemente care asigură dialogul inclusiv cu minorităţile etnice şi religioase din RM. Este o replică la acuzaţiile lansate recent de PCRM, conform cărora PL, alături de alte formaţiuni din opoziţie, nu ar respecta drepturile minorităţilor din R. Moldova.

În acelaşi context vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, a chemat alegătorii la vot din numele „părinţilor rămaşi fără copii, copiilor rămaşi fără părinţi, a celor bătuţi şi torturaţi de guvernarea comunistă”.

Ion Hadârcă, numărul 11 pe lista PL, a spus că „PCRM îşi trăieşte zile numărate”.

T