Politic

Deputaţi din primul Parlament cheamă alegătorii să voteze unul din trei partide parlamentare de opoziţie

Un grup de peste 50 de deputaţi din primul Parlament al RM cheamă alegătorii să voteze la 29 iulie pentru Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat (PLDM) sau Alianţa „Moldova Noastră” (AMN).
Info-Prim Neo, 2 iulie 2009, 15:06

2009-07-02/09:12/ Chisinau (IPN) Într-o declaraţie comună aceştia condamnă „regimul autoritar Voronin (Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al R. Moldova – n.r.)”, transmite Info-Prim Neo.

Semnatarii declaraţiei spun că autorităţile actuale se fac vinovate de criza politică, economică şi morală din Moldova şi susţin acţiunile opoziţiei parlamentare de a nu vota un şef de stat comunist.

„PLDM, PL şi AMN au demonstrat, în pofida presiunilor comuniste, verticalitate şi respect pentru alegători şi n-au oferit lui Vladimir Voronin şansa să perpetueze un regim autoritar şi antipopular”, se spune în declaraţie.

Deputaţii primului Parlament fac apel către „oamenii de bună credinţă”, „toţi cei care împreu nă cu noi au dobândit independenţa Republicii Moldova şi au apărat-o în cele mai dificile momente ale istoriei noastre moderne” să nu voteze Partidul Comuniştilor.

În acelaşi timp, semnatarii nu agrează faptul că „partidele care n-au trecut pragul electoral şi implicit au dăruit comuniştilor 11 mandate prin redistribuire se aventurează iarăşi în alegeri, făcând jocul comuniştilor”. „Îndemnăm alegătorii sa nu acorde nici un vot pentru partidele care în alegerile anterioare au demonstrat incapacitatea de a accede în legislativ”, mai spun primii deputaţi, care cheamă aceste formaţiuni să-şi revadă decizia de a participa la scrutin.

T