Politic

PCRM cere CEC-ului să-l demită pe Nicoale Gârbu

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a înaintat Comisiei Electorale Centrale (CEC) un demers prin care-i cere să examineze comportamentul membrului său, Nicolae Gîrbu, şi posibilitatea demiterii lui.
INFOTAG, 2 iulie 2009, 15:12

Chişinău, 2 iulie ( INFOTAG ).După cum relatează agenţia INFOTAG, Sergiu Sîrbu, reprezentantul PCRM la CEC, susţine că Nicolae Gîrbu nu se ocupă de atribuţiile sale de serviciu, dar acţionează în interesele Alianţei "Moldova Noastră" (AMN), care l-a promovat în funcţie.

El a adus în calitate de exemplu două cazuri cînd Nicolae Gîrbu, în timpul unor seminare cu administraţiile locale din raioanele Şoldăneşti şi Soroca, în loc să le explice chestiuni ce ţin de organizarea şi desfăşurarea campaniei electorale, a făcut declaraţii de ordin politic, precum că alegerile din 5 aprilie au fost falsificate.

Serghei Sîrbu susţine că acestea nu sînt unicele cazuri cînd Nicolae Gîrbu îşi permite să facă agitaţie electorală în favoarea AMN.

Anterior, la CEC de două ori s-a pus problema demiterii lui Nicolae Gîrbu, dar niciodată nu s-a ajuns pînă la demiterea lui.


T