Politic

Duma de stat a Rusiei a aprobat creditul pentru R. Moldova

Duma de stat a Rusiei adoptat hotărîrea Guvernului privind acordarea unei credit de $500 mil. pentru R. Moldova.
INFOTAG, 3 iulie 2009, 17:15

Chişinău, 3 iulie ( INFOTAG ). Proiectul de lege respectiv cu privire la introducerea modificărilor în Legea cu privire la bugetul federal pe 2009 şi pentru perioada planificată 2010 şi 2011 a fost adoptat vineri. 

După cum transmite INFOTAG cu referire la presa rusă, viceministrul finanţelor, Dmitri Pankin, a spus în cadrul şedinţei că proiectul de lege introduce modificări în protocolul secret Nr. 20, care se referă la modificări în programul de acordare a creditelor de stat.

"Această chestiune a fost iniţiată prin adresarea Guvernului şi preşedintelui moldovei către FR privind acordarea unui credit de stat. creditul va fi acordat Moldovei din contul redistribuirii mijloacelor din Programul acordării creditelor de stat", a anunţat el.

Condiţiile de creditare nu au fost făcute publice. În timpul apropiat la Moscova va pleca o delegaţie a Ministerului Finanţelor din Moldova pentru a coordona condiţiile de creditare.

După cum a relatat anterior INFOTAG, hotărîrea privind acordarea creditului a fost luată la 22 iunie în cadrul întrevederii la Moscova a preşedintelui Moldovei, Vladimir Voronin, cu premierul rus Vladimir Putin. Cea mai mare parte a creditului va fi cheltuită pentru construcţia şi reparaţia drumurilor.

T