Politic

PL cere prelungirea termenului de depunere a declaraţiei privind locul votării

Partidul Liberal (PL) cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) să prelungească pînă la 20 iulie termenul de depunere a declaraţiilor cu privire la locul votării pentru studenţi.
INFOTAG, 7 iulie 2009, 16:21

Chişinău, 7 iulie ( INFOTAG ). Declaraţia a fost făcută marţi de liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă.


După cum transmite INFOTAG, Ghimpu a spus că tinerii din Moldova sînt ignoraţi şi li se îngrădeşte dreptul de a vota.

"În Moldova există peste 50 mii de studenţi şi doar 5 mii dintre ei au reuşit să depună declaraţii la CEC cu privire la locul votării, deoarece termenul de 26 iunie a fost unul foarte scurt", a menţionat Ghimpu.

În opinia sa, din motive politice CEC refuză ca tinerii să poată vota oriunde s-ar afla.

"De ce comuniştii, care au declarat sus şi tare că vom avea alegeri anticipate libere şi corecte, îşi încalcă promisiunea? Termenul atît de scurt de depunere a declaraţiilor cu privire la locul votării şi stabilirea datei de 29 iulie pentru alegerile parlamentare anticipate sînt acţiuni diabolice ale comuniştilor". a spus Ghimpu.

Liderul PL este convins că partidul de guvernămînt urmăreşte fraudarea masivă a alegerilor şi instalarea dictaturii în Moldova.

"Fac apel către tinerii din Moldova să se implice în campania electorală şi să participe la vot pentru ca împreună să aducem schimbarea în Moldova", a spus Ghimpu.

T