Politic

Tineri democraţi cer să fie oprită vânătoarea de tineri

La trei luni de la evenimentele din 7 aprilie, tineri ai Partidului Democrat (PDM) au protestat astăzi, 7 iulie, împotriva „vânătorii de tineri”.
Info-Prim Neo, 7 iulie 2009, 16:26

2009-07-07/14:30/ Chisinau (IPN) Cu pancarte, drapele şi megafoane, tinerii au încercat în câteva minute să sensibilizeze opinia publică vizavi de faptul că autorităţile încearcă să găsească în tineri „ţapi ispăşitori” pentru evenimentele din 7 aprilie.

„Vrem ca actuala sau viitoarea guvernare să nu facă din tineri „ţapi ispăşitori” pentru actele de vandalism din 7 aprilie. Mesajul nostru este: opriţi vânătoarea de tineri”, a spus Victor Zubcu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDM.

„O anchetă internaţională trebuie să rezolve această situaţie, pentru ca nimeni din interiorul R. Moldova să nu poată folosi în interes personal aceste evenimente. Noi suntem o altă generaţi, care am crescut şi vrem să creştem într-un stat de drept cu ade vărat funcţional”, a mai spus Victor Zubcu.

Potrivit lui, autorităţile utilizează instituţiile statului pentru a se răzbuna pe tineri, cum este Ministerul Educaţiei şi Tineretului în cazul examenelor de bacalaureat. „Numărul mare de contestaţii, circa 22 mii, la examenele de BAB demonstrează acest lucru”, a spus acesta.

„Este important ca instituţiile internaţionale să creeze acel lobby ca tinerii din R. Moldova să se regăsească, iar viitoarea guvernare să îndeplinească un imperativ: în R. Moldova tinerii trebuie să fie pe primul loc”, a conchis preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDM.

T