Politic

PLDM cere procuraturii să investigheze instigările la ură interetnică în mass-media

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va cere Procuraturii Generale şi instanţei de judecată să se pronunţe pe marginea instigării la ură interetnică, mesaj promovat de unele mijloace de informare în masă.
INFOTAG, 8 iulie 2009, 18:25

Chişinău, 8 iulie ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, Vlad Filat, liderul PLDM, a menţionat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba de mai multe mijloace de informare în masă în masă, afiliate puterii comuniste, dar nu a dorit să numească nici una dintre ele.

El a declarat că, de la venirea la putere şi pînă în prezent, comuniştii au segregat societatea pe criterii etnice, au dezbinat poporul, iar presa pe care o controlează au promovat insistent aceste mesaje.

"Credeam că în campania electorală a alegerilor parlamentare din 5 aprilie a fost atins apogeul, dar asistăm în continuare la depăşirea oricăror limite. S-a ajuns că se instigă deschis la ură interetnică şi un atare comportament nu mai poate fi tolerat", a declarat liderul PLDM.

Vlad Filat a spus că, în scopuri politice, presa aservită puterii "rupe din context declaraţii ale opoziţiei, le truchează şi manipulează opinia publică". În calitate de exemplu el a adus o declaraţie recentă a deputatului PLDM, Iurie Leancă, sensul căreia a fost deturnat astfel încît în final a ieşit că liberal-democraţii ar fi împotriva minorităţilor naţionale.

În opinia sa, campania de manipulare declanşată de putere, prin presa pe care o controlează, este una fără precedent şi a condus la tensionarea maximă a situaţiei în societate.

"Noi mergem în teritoriu şi ne convingem că situaţia din acest punct de vedere a devenit extrem de dificilă. Comuniştii ar trebui să se gîndească că alegerile vor trece, iar noi vom avea de trăit în această ţară", a declarat liderul PLDM.

T