Politic

Curtea de Apel i-a refuzat AMN dreptul la replică la NIT

Joi Curtea de Apel a respins cererea Alianţei "Moldova Noastră" (AMN) îndreptată împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind acordarea dreptului la replică în cadrul emisiunii "Rezonans" de la postul de televiziune NIT.
INFOTAG, 9 iulie 2009, 19:26

Chişinău, 9 iulie ( INFOTAG ). După cum transmite INFOTAG, reprezentantul AMN, Dumitru Graur, a spus că decizia Curţii de Apel este una ilegală, deoarece pronunţarea hotărîrii a fost făcută în lipsa reclamantului.


"Sîntem foarte indignaţi de faptul că organele de drept din ţara noastă nu numai că nu iau decizii corecte, dar mai sînt şi părtinitoare", a spus Graur.

El a menţionat că din moment ce instanţa ilegal a dat dreptate CEC, la 10 iulie AMN va contesta decizia Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie.

Potrivit lui, la 30 iunie AMN a depus o solicitare la CEC în care cerea dreptul la replică la postul tv NIT pentru difuzarea timp de 45 minute a filmului "În apărarea Moldovei", acesta fiind un răspuns la adresa comuniştilor, care au difuzat la acelaşi post filmul denigrator la adresa opoziţiei "Atac aspra Moldovei".

Reprezentantul AMN a precizat că, deşi au depus o cerere în acest sens către CEC, aceasta a adoptat o hotărîre abia pe 3 iulie, în care acordă dreptul la replică AMN doar 58 de secunde, ceea ce, în viziunea reprezentanţilor partidului, este absolut inechitabil şi neproporţional cu durata mesajului difuzat la NIT.

T