Politic

MAE se retrage din cursa electorală

Mişcarea Acţiunea Europeană a anunţat luni, 13 iulie, că se va retrage din cursa electorală pe final de campanie.
Info-Prim Neo, 13 iulie 2009, 18:00

2009-07-13/11:16/ Chisinau (IPN) Formaţiunea îşi propune să participe la toate dezbaterile, la care va promova ideea debarcării puterii comuniste de la putere, a spus într-o conferinţă de conferinţă de presă liderul MAE, Anatol Petrencu, transmite Info-Prim Neo.

„Am luat această decizie pentru a nu dispersa voturile, pentru a nu rupe din voturile partidelor de opoziţie”, a declarat Petrencu, precizând că MAE nu doreşte nimic în schimb, „nici locuri pe liste, nici alte avantaje politice”.

El a subliniat că MAE şi-ar fi dorit participarea la alegeri pe o listă naţională, formată din partide de opoziţie, şi şi-a exprimat regretul că acest deziderat nu a fost îndeplinit.

Anatol Petrencu a mai spus că MAE va încerca să convingă electoratul indecis să facă o alegere corectă, va promova un mesaj foarte clar anticomunist şi-şi v a îndemna susţinătorii să aleagă unul din partidele parlamentare de opoziţie.

Preşedintele MAE a demonstrat afişele electorale ale formaţiunii, cu sloganele: „Moldova, trezeşte-te”, „Moldova, exprimă-te” şi „Moldova, eliberează-te”.

Despre planurile de viitor ale formaţiunii pe care o conduce, Petrencu a spus: „timpul MAE va veni, cu siguranţă, începând cu alegerile locale din 2011, când îşi propune să obţină 8 la sută din voturile alegătorilor”.

La scrutinul din 5 aprilie Mişcarea Acţiunea Europeană a acumulat 1,01% din voturi, în condiţiile unui prag electoral de 6%. Pe listele MAE au candidat şi reprezentanţi ai PNL şi PNR.

T