Politic

Vice-preşedintele raionului Căuşeni a părăsit PPCD

Vice-preşedintele raionului Căuşeni din partea Partidului Popular Creştin Democrat Nicolae Bîrlădeanu, cavaler al rodinului "Şetafn cel Mare" a anunţat luni că pleacă din PPCD şi aderă la partidul Social Democrat din Moldova.
INFOTAG, 13 iulie 2009, 18:11

Chişinău, 13 iulie ( INFOTAG ). La conferinţa de presă susţinută la "INFOTAG" Nicolae Bîrlădeanu a spus că este extrem de dezamăgit de prestaţia PPCD.


"Am crezut că după 5 aprilie va fi organizată o şedinţă în care se va discuta de ce nu a trecut pragul electoral o formaţiune, care cîndva lupta împotriva Partidului Comuniştilor şi poate ar fi trebuit să fie făcute anumite modificări la nivelul conducerii PPCD. Nimic nu s-a făcut şi eu am decis să devin membru al PSD. Cred că această formaţiune are cel mai bun program anticriză şi poate aduce un aport serios la guvernarea ţării", a precizat Bîrlădeanu.

El a spus că a fost ademenit de toate partidele parlamentare, partidele de dreapta.

"Totuşi mă regăsesc cel mai bine la PSD. Ştiu că şi alţi membri ai filialei PPCD din Căuşeni, care numără peste 400 de membri, mă vor urma pe mine. Pentru moment am venit singur să îmi anunţ retragerea din rîndurile PPCD, nici măcar conducerea formaţiunii respective nu am informat-o", a specificat Bîrlădean.

El a îndemnat electoratul să voteze pentru partidele anticomuniste şi nici într-un caz pentru Partidul Comuniştilor sau partidul Democrat.

"PDM este un proiect comunist. Eu am aderat la PSD deoarece mi s-a promis că formaţiunea este anticomunistă. De altfel, şi Vasile Tarlev, liderul Uniunii Centriste din Moldova, care este candidat pe lista PSD, a declarat că este anticomunsit", a concretizat el.

În alegerile din 5 aprilie, 2009 - PPCD a acumulat în Căuşeni peste 6% din sufragii, iar PSDM - peste 3%. La nivel de ţară nici una din cele două formaţiuni nu a trecut pragul electoral de 6%.

"INFOTAG" precizează: Tot astăzi PPCD a lansat un comunicat de presă în care anunţă excluderea lui Nicolae Bîrlădeanu din rîndurile formaţiunii pentru comportament "imoral şi degradant".

T