Politic

Şi PNL se retrage din cursa electorală

Liderul PNL, Vitalia Pavlicenco a declarat ieri, în cadrul unor dezbateri electorale televizate, că se retrage din cursa electorală.
Jurnal de Chişinău, 14 iulie 2009, 11:18

Solicitată de JURNAL, Pavlicenco a confirmat acest lucru, declarând că mai multe detalii le va face publice într-o conferinţă de presă pe care o va susţine joi. Liderul PNL a mai spus că se retrage în favoarea partidelor liberale a căror platformă este mai aproape de formaţiunea pe care o conduce. “Rămânem ataşaţi platformei electoralele a echipei democratice unite din 2005 care prevedea ieşirea din CSI şi aderarea la NATO. Platforma partidului se axează pe necesitatea unui parteneriat România-Republica Moldova “Pentru NATO şi UE”, a declarat pentru JURNAL, Vitalia Pavlicenco.

Preşedintele naţional-liberalilor susţine că de la bun început a avut în vedere retragerea, dar s-a conformat legii cu privire la partidele politice care le obligă pe acestea să participe la două scrutine consecutive, în caz contrar acestea riscând a fi radiate. În plus, spune Pavlicenco, campania electorală este unica posibilitate de a avea acces la televiziunea publică, pentru a-şi face cunoscută platforma electorală a partidului. (jurnal.md)

T