Social

MAE a spus „Povestea unui erou” în faţa Spitalului de Urgenţă

Chisinau (IPN) Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE) a lansat joi, 16 iulie, broşura „Povestea unui erou”, despre viaţa lui Valeriu Boboc, tânărul care a murit în urma violenţelor din 7 aprilie.
Info-Prim Neo, 16 iulie 2009, 16:39

2009-07-16/13:33/ Prezentarea a avut loc în faţa Spitalului de Urgenţă din capitală, unde, potrivit MAE, a fost găsit trupul neînsufleţit al tânărului, transmite Info-Prim Neo.

„Acest tânăr nu a fost indiferent faţă de ceea ce s-a întâmplat pe 7 aprilie în Piaţa Marii Adunări Naţionale. A fost un simplu protestatar şi nu a aruncat cu pietre în sediile celor două clădiri. A murit un tânăr care trebuia să-şi crească copilul şi să se bucure de viaţă, dar n-a fost să fie”, a spus liderul MAE, Anatol Petrencu.

Politicianul a acuzat actuala guvernare că ar fi vinovată de moartea lui Valeriu Boboc şi a criticat regimul comunist pentru „că nu a tras pe nimeni la răspundere până acum pentru această crimă”. „Cei care au aplicat violenţa în acea zi se plimbă printre noi fără ca să ne dăm seama de acest lucru”, a spus Petrencu.

Broşura conţine poze din arhiva familiei Boboc şi va fi împărţită doritorilor să-l cunoască pe acest tânăr brav, a spus Anatol Petrencu.

MAE spune că va înainta un demers către conducere pentru ca 7 aprilie să fie declarată zi de doliu în Moldova.

Petrencu a îndemnat alegătorii la 29 iulie să voteze „pentru Valeriu Boboc”, adică „împotriva comunismului”.

Mişcarea Acţiunea Europeană a anunţat că la sfârşitul campaniei electorale se va retrage din cursă în favoarea partidelor liberale cu şanse să acceadă în legislativ – PL, PLDM şi AMN, dar până atunci va participa la dezbateri electorale la care va încerca să convingă oamenii să voteze pentru „a da jos comunismul”.

T