Politic

AMN solicită investigarea unui presupus caz de mituire a judecătorilor CC

Alianţa "Moldova Noastră" (AMN) solicită examinarea unui presupus caz de mituire a judecătorilor Curţii Constituţionale de către preşedintele Vladimir Voronin.
INFOTAG, 16 iulie 2009, 16:48

Chişinău, 16 iulie ( INFOTAG ). Formaţiunea a făcut public demersul său către instituţiile responsabile joi, în cadrul unei conferinţe de presă.


După cum relatează agenţia INFOTAG, în demersul formaţiunii se precizează că, imediat după validarea alegerilor parlamentare, preşedintele Vladimir Voronin le-a oferit tuturor celor şase judecători ai CC "cîte un ceas elveţian de aur fiecăruia, costul fiind în jurul a 3 mii de euro fiecare".

AMN susţine că sursele din care au fost achiziţionate aceste ceasuri nu sînt cunoscute şi nici un document oficial în acest sens nu a fost publicat în "Monitorul Oficial".

Formaţiunea atrage atenţia că, potrivit legislaţiei în vigoare, judecătorii nu au dreptul să primească cadouri care ar valora mai mult decît echivalentul unui salariu.

În demers se mai menţionează că preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a recunoscut recent, într-un interviu televizat, că judecătorii au primit aceste ceasuri de la şeful statului.

Partidul a cerut organelor abilitate să verifice cazul şi să-i aducă la cunoştinţă rezultatele investigaţiilor.

 

T