Politic

PDM: in lipsa conditiilor democratice, legitimitatea alegerilor parlamentare va fi pusa sub semnul intrebarii

PDM a difuzat o declaratie in care se arata "profund ingrijorat de evolutiile in sfera mass-media si modul in care institutiile media controlate de partidul de guvernamint manipuleaza opinia publica si distorsioneaza realitatile".
INFOTAG, 8 decembrie 2008, 17:05

Chisinau, 8 decembrie ( INFOTAG ). In conditiile in care actuala guvernare nu ofera conditii egale pentru toti competitorii politici, legitimitatea alegerilor parlamentare din 2009 va fi pusa sub semnul intrebarii - considera Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, formatiunea a difuzat o declaratie in care se arata "profund ingrijorat de evolutiile in sfera mass-media si modul in care institutiile media controlate de partidul de guvernamint manipuleaza opinia publica si distorsioneaza realitatile".

Potrivit documentului citat, "institutiile mass-media publice, oficial deetatizate, continua sa manipuleze si sa dezinformeze cetatenii, oferind in exclusivitate suport mediatic actualului partid de guvernamint, opozitia fiind privata de orice acces la televiziunea si radioul publice". "PDM a atentionat de mai multe ori asupra necesitatii existentei in Republica Moldova a unei mass-media libera si corecta care sa asigure o reflectare echidistanta a campaniei electorale din 2009. PDM a declarat anterior ca actuala stare de lucruri ar putea anula practic legitimitatea alegerilor parlamentare din 2009", se spune in declaratie.

T