Politic

Alegătorii participă activ la alegeri

Alegătorii dau dovadă de o participare activă la alegerile parlamentare anticipate. Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a spus că la ora 11.00 la alegeri au participat circa 11% din alegători.
INFOTAG, 29 iulie 2009, 12:30

Chişinău, 29 iulie ( INFOTAG ). Potrivit lui, la această oră la alegeri au participat 280,2 mii de persoane, inclusiv 12,46 mii pe listele suplimentare. Cea mai mare rată de participare a fost înregistrată în raionul Donduşeni - 17,8%, cea mai mică fiind în Chişinău - 8,3%.


În listele cu alegători au fost incluse 2 605 879 de persoane cu drept de vot. Pentru ca alegerile să fie declarate valide este suficient ca o treime dintre acestea să participe la vot. Decizia în cauză a fost luată de Parlament după alegerile din 5 aprilie, cînd au participat peste 57% din alegători.

Corespondenţii INFOTAG, care miercuri dimineaţa s-au aflat la diferite secţii pentru a vota, au observat o participare activă a alegătorilor. La mai multe secţii de votare erau cozi şi trebuia de aşteptat 10-15 minute pentru a vota. În opinia observatorilor, se aşteaptă ca după amiază alegerile parlamentare anticipate să poate fi declarate că au avut loc.

T