Politic

Incident electoral la Ungheni

Un autocar ce urma să se deplaseze, în dimineaţa zilei de 29 iulie, de la Ungheni spre Chişinău, pentru a-i transporta pe studenţii ungheneni cu viză în capitală, ca să-şi exercite dreptul de vot, a fost deteriorat de persoane necunoscute.
DECA-press, 29 iulie 2009, 17:04

Cu autocarul respectiv urmau să se deplaseze la Chişinău 38 de tineri, unii dintre ei trebuiau să voteze pentru prima oară în viaţă.

Potrivit proprietarului autocarului, Iurie Zaharia, în ajun, la ora 15.57, a fost contactat de reprezentanţii unui concurent electoral care au şi comandat autobuzul, iar peste trei ore, la 18.51, l-a telefonat un angajat al poliţiei rutiere din Ungheni, care l-a „sfătuit” să se abţină, pe data de 29 iulie, de orice deplasare la Chişinău, căci, în caz contrar, ar putea avea neplăceri.

Astăzi dimineaţă, la ora 7.40, Iurie Zaharia şi-a găsit autocarul cu numerele de înmatriculare smulse, cu două roţi sparte pe lateral, astfel că acestea nu mai pot fi reparate. Acesta a apelat poliţia rutieră, dar nici un reprezentant al acesteia nu a venit, până la ora 13.30, să investigheze cazul, motivând că sunt implicaţi în campania electorală.

Iurie Zaharia a depus o plângere la Comisariatul raional de poliţie, alta – la Procuratura raională.

Despre acest caz au fost sesizaţi observatorii OSCE la Ungheni.

T