Politic

CC va examina în aceeaşi şedinţă şi contestaţiile opoziţiei, şi validarea rezultatelor alegerilor

La serviciul de presă al CC, în adresa Curţii, pe lîngă demersul CEC, au parvenit două sesizări de la PL şi AMN şi o sesizare a PPCD.
INFOTAG, 11 august 2009, 18:38

Curtea Constituţională (CC) va examina în cadrul aceleaşi şedinţe, la 14 august, şi contestaţiile partidelor de opoziţie privind încălcările admise în alegeri şi procedura de atribuire a mandatelor, dar şi demersul Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind validarea rezultatelor scrutinului din 29 iulie.

La serviciul de presă al CC, în adresa Curţii, pe lîngă demersul CEC, au parvenit două sesizări de la Partidul Liberal (PL) şi Alianţa "Moldova Noastră" (AMN) şi o sesizare a Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD).

Primele două formaţiuni nu sînt de acord cu procedura de atribuire a mandatelor de deputat şi consideră că ar trebui să le revină cîte un mandat în plus. În prezent, PL îi revin 15 mandate, iar AMN - şapte. Cele două partide s-au adresat anterior la Curtea de Apel şi Curtea Supremă de Justiţie, dar ambele instanţe au considerat că problema ţine de competenţa CC.

PPCD consideră că în alegerile din 29 iulie s-au comis mai multe încălcări şi cere renumărarea voturilor. Creştin-democraţii consideră că doar renumărarea voturilor va exclude suspiciunile privind fraudarea alegerilor.

T