Politic

PCRM ar prefera să treacă în opoziţie

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) ar prefera să treacă în opoziţie, decît să provoace alegeri anticipate. O declaraţie în acest sens a făcut, într-un interviu acordat ziarului "Timpul", deputatul comunist Mark Tkaciuk.
INFOTAG, 28 august 2009, 11:52

Chişinău, 28 august ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, el a spus că "e mai bine să fim în opoziţie, dacă nu vom găsi numitorul comun cu celelalte partide" şi a adăugat că "anticipatele ar fi o tragedie pentru RM".


Mark Tkaciuk susţine că PCRM a luat în calcul scenariul trecerii în opoziţie, dar a refuzat să dea detalii.

"Ştim în ce formă şi prin ce mecanisme am putea intra în opoziţie - PCRM nu se agaţă de putere. Dacă nu vom găsi un numitor comun, ne vom transforma în cea mai mare fracţiune, ce-şi va manifesta caracterul în parlament, iar stimata noastră viitoare guvernare va avea de a face cu noi", a declarat el.

Deputatul a evitat s dea un răspuns clar referitor la faptul dacă PCRM ar accepta să ofere democraţilor cele opt voturi necesare pentru alegerea noului şef al statului. "Cei opt se vor găsi numai dacă aşa va decide partidul", a menţionat el.

T