Politic

Declaraţii ale liderilor majorităţii parlamentare

Obiectivul coaliţiei de guvernămînt este readucerea Moldovei pe o cale democratică de dezvoltare. O declaraţie în acest sens a făcut liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat.
Info-Prim Neo, 28 august 2009, 17:19

Chişinău, 28 august ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, el a menţionat că formarea unei majorităţi parlamentare democratice este unul dintre cele mai importante evenimente istorice.


"Acum, urmează revenirea la democraţie, după opt ani de dictatură a unei persoane", a declarat liderul PLDM.

Vlad Filat a spus că revenirea la democraţie este posibilă doar prin consolidarea forţelor democratice.

El a menţionat că formaţiunea sa, chiar dacă a fost persecutată permanent, nu a deviat de la scopul propus.

"Ne-am propus să fim alături de oameni şi ne-am ţinut de cuvînt", a precizat liderul PLDM.

Vlad Filat afirmă că printre priorităţile noii guvernări se vor număra: asigurarea independenţei justiţiei, a libertăţii presei, funcţionarea normală a instituţiilor democratice etc.

"Societatea aşteaptă schimbări hotărîte şi este de datoria noastră să le facem, indiferent de moştenirea grea obţinută de la comunişti", a spus el.

Liderul PLDM a spus că o prioritate pentru noua guvernare va fi şi soluţionarea problemei transnistrene şi a declarat că este sigur că se va reuşi transformarea Moldovei într-un stat democratic şi european autentic.

MARIAN LUPU ÎNDEAMNĂ TOŢI DEPUTAŢII SĂ CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA MOLDOVEI

Chişinău, 28 august ( INFOTAG ). Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat, Marian Lupu, îndeamnă pe cei 101 deputaţi să uite de interesele personale şi culoarea politică a partidului şi să contribuie la crearea unui viitor frumos al R. Moldova.

După cum transmite INFOTAG, Lupu a spus că astăzi deputaţii decid ce viitor doresc Republicii Moldova: unul bogat, democratic, de perspectivă sau unul sărac.

"Stabilirea unui consens politic în acest moment este şi mai principial decît cel din 2005, cînd Parlamentul respectiv a conştientizat şi a găsit obiectivele unificatoare. Din păcate, acest consens politic a fost ulterior sacrificat pentru interese de partid şi ambiţii personale. Astfel a fost o creată o criză politică profundă, care a culminat cu alegeri anticipate. Acum sper că toţi vor lăsa supărările şi vor contribui la dezvoltarea şi prosperitatea ţării", a precizat Lupu.

El a spus că a venit momentul ca fracţiunile parlamentare să realizeze doleanţa cetăţenilor Moldovei care doresc echilibru şi normalitate în viaţa din Moldova.

"Această primă şedinţă are loc la aproape o lună de la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie şi este necesar să începem activitatea, or, fiecare zi este importantă, mai ales că Moldova este afectată de criza economică. Cred totuşi că prin eforturi conjugate această criză va fi depăşită", a mai spus Lupu.

Marian Lupu a urat tuturor deputaţilor "o activitate prodigioasă, eficientă pe durata a 4 ani de zile, muncă care să fie dedicată interesului naţional".

"NOI VOM LUCRA COT LA COT CU ACEI DEPUTAŢI CARE DORESC SĂ FACĂ DIN MOLDOVA UN STAT PROSPER" - SERAFIM URECHEAN

Chişinău, 28 august ( INFOTAG ). "Noi vom lucra cot la cot cu toţi acei deputaţi care vor dori să facă din Moldova un stat prosper, democratic. Timpul cînd Partidul Comuniştilor din Moldova putea lua decizii de sine stătător a trecut". O declaraţie în acest sens a făcut Serafim Urechean, liderul fracţiunii parlamentare Alianţa "Moldova Noastră" (AMN).

După cum transmite INFOTAG, Urechean a adresat un apel către membrii "Alianţei pentru Integrarea Europeană" (AIE) ca toate deciziile să fie luate împreună, pentru evita situaţiile compromiţătoare.

"Alegerea preşedintelui Parlamentului este prima realizarea a AIE. Astăzi coaliţia este forţa majoritară, iar PCRM este în minoritate. Timp de 8 ani noi am fost opoziţia presată de maşinăria puterii. Totuşi, cu eforturi, am reuşit să dăm jos guvernarea comunistă", a spus Urechean.

Serafim Urechean a mai spus că "de la prima şi pînă la ultima şedinţă a Parlamentului AIE este obligată să realizeze aşteptările alegătorilor.

"Inaugurarea noului Parlament are o însemnătate istorică, avînd prima şedinţă între cele două sărbători naţionale. Mesajul AMN către partenerii cu care am format coaliţia de guvernare este să îndreptăţim speranţa cetăţenilor care ne-au votat. Majoritatea parlamentară va respecta doleanţele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Societatea trăieşte o tensiune şi o dorinţă a schimbării, cum nu a mai fost de acum 18 ani", a mai spus preşedintele fracţiunii AMN.

 

T