Politic

Liderii coaliţiei majoritare îşi asumă responsabilitatea colectivă pentru guvernare

Chiar dacă funcţia de prim-ministru a revenit Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), responsabilitatea pentru guvernare va fi una colectivă.
INFOTAG, 28 august 2009, 17:22

Chişinău, 28 august ( INFOTAG ). Declaraţii în acest sens au făcut vineri liderii PLDM, Partidului Liberal (PL), Partidului Democrat (PD) şi Alianţei "Moldova Noastră" (AMN), în cadrul unui briefing pentru presă.


După cum relatează agenţia INFOTAG, Vlad Filat, liderul PLDM, a menţionat că a-ţi asuma responsabilitatea pentru guvernare în condiţiile social-economice existente în prezent în Moldova este un mare risc. Totodată, el a menţionat că democraţii îşi asumă conştient această responsabilitate pentru a scoate ţara din impas.

"Avem oameni competenţi pentru a asigura o guvernare eficientă. Venim să guvernăm în interesele cetăţenilor", a declarat liderul PLDM.

Mihai Ghimpu, liderul PL, a fost de acord cu jurnaliştii că liderii noii majorităţi parlamentare sînt acum în situaţia de kamicadze.

"Kamicadze sîntem toţi, dacă ţinem cont de situaţia social-economică din ţară", a declarat el.

Marian Lupu, liderul PD, a spus că "guvernarea va fi una de coaliţie, prin urmare şi responsabilitatea va fi una comună".

Acelaşi punct de vedere a fost susţinut şi de Serafim Urechean, liderul AMN. El a menţionat că "răspunderea va fi una solidară".

Serafim Urechean a declarat că nu şi-a dorit nici una dintre funcţiile importante în stat, deoarece de-a lungul anilor a fost în mai multe funcţii importante.

T