Politic

Voronin către Filat: „Noi cu tine ne vom clarifica! Poshol na hren...!”

Presedintele Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, l-a injurat si l-a amenintat, astazi, pe liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, chiar in plenul Parlamentului.
Stirea Zilei, 28 august 2009, 17:52

Incidentul a avut loc in momentul in care Vlad Filat se adresa deputatilor comunisti, de la tribuna Legislativului. “Vreau sa fac un anunt catre deputatii fractiunii PCRM, sa nu incerce sa boicoteze sedinta de astazi. In cazul in care veti face acest lucru, noi vom continua sedinta in cadrul Aliantei pentru Integrare Europeana”, a spus Filat.

Voronin a inceput sa strige disperat, in limba rusa, cu injuraturi, catre liderul PLDM, care-i cu 28 de ani mai tanar: “Du-te in p...! N-o sa ne ameninti tu, baiatu'! Ne vom clarifica cu tine prin alte metode!”.

“Iata cultura acestui om!”, a comentat, de la tribuna, liberal-democratul Filat.

Ulterior, liderul PLDM i-a transmis lui, Voronin, prin intermediul presei, un mesaj:

“Nu mi-a fost frica de dansul, nu-mi este si, cu atat mai mult, nu-mi va fi. Toate aceste mesaje de amenintare, intr-un limbaj de criminal ordinar, nu fac decat sa imi intareasca convingerea ca Moldova are perspective doar fara Voronin si comunisti la conducere”.

 

“Starea in care se afla conducatorul PCRM, inclusiv psihica, lasa de dorit. Eu m-am asteptat la multe din partea lui, dar iesirea de astazi intrece orice limita. Totusi, a avut pretentia de a fi presedintele statului... Sa cobori atat de jos este, pentru mine, inexplicabil”, a mai spus Filat.

Aceasta nu este prima data cand Vladimir Voronin injura in public. Anterior, in timpul unei vizite de lucru la Memorialul “Eternitate”, care se afla in reconstructie, el a cerut sa fie demolate niste case daramate, spunand “Na hren s pleaja!”.


T