Social

Briefing de duminică la CCA

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a convocat duminică, 14 decembrie, un briefing prin care a combătut o declaraţi a preşedintelui AMN Serafim Urechean privind procedura de prelungire a licenţei pentru postul de televiziune Moldova 1
Info-Prim Neo, 15 decembrie 2008, 16:23

Chisinau (IPN) Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a convocat duminică, 14 decembrie, un briefing prin care a combătut o declaraţi a preşedintelui Alianţei Moldova Noastră (AMN), Serafim Urechean privind procedura de prelungire a licenţei pentru postul de televiziune Moldova 1 din cadrul Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio-Moldova", transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele CCA, Gheorghe Gorincioi, a declarat în cadrul briefing-ului: „Vreau să fac următoarea constatare: declaraţia liderului partidului AMN, Serafim Urechean, potrivit căreia în anul 2007 CCA ar fi prelungit licenţa de emisie televiziunii publice fără ca acest post să participe la concurs, este în totalitate falsă, nu corespunde realităţii şi are o profundă conotaţie electorală. Licenţa postului public de televiziune Moldova 1 expiră la data de 2 august 2009 şi, în conformitate cu legislaţia în vigoare, postul public urmează să part icipe la concurs pentru următoarea perioadă de activitate.

De asemenea, ţin să menţionez că, în conformitate cu legislaţia în vigoare CCA este garant al interesului public în domeniul audiovizualului şi este de-asupra intereselor politice şi de partid".

Preşedintele CCA a refuzat să răspundă la întrebări, făcând trimitere la regulile de desfăşurare a briefingului. Jurnalişti prezenţi nu au putut afla cel puţin de ce au fost convocaţi duminică, în regim de urgenţă.

T