Politic

FT: Alegerile prezidentiale din Romania, esentiale pentru depasirea impasului politic si atragerea banilor de la FMI si UE Cele mai citite articole

Romanii voteaza duminica pentru alegerea presedintelui, prima runda dintr-un proces electoral fundamental pentru dezghetarea impasului politic ce a blocat accesul unei tari lovite de recesiune la ajutoarele financiare internationale, scrie Financial Times.
Ziarul Financiar, 20 noiembrie 2009, 16:54

Romania este condusa de un guvern interimar, cu atributii limitate, dupa destramarea coalitiei PSD - PDL. In acest context, FMI si Uniunea Europeana au amanat virarea transei de 1,5 miliarde de euro din imprumutul anticriza de 20 de miliarde de euro,potrivit publicatiei.

"Dupa destramarea coalitiei guvernamentale, presedintele Traian Basescu, care spera sa obtina un nou mandat cu sprijinul democrat-liberalilor, si liderul PSD Mircea Geoana, candidat la presedintie, nu au reusit sa ajunga la un acord pentru numirea unui prim-ministru. In conditiile in care Romania este condusa de Cabinetul interimar Emil Boc - care probabil se va mentine pana dupa turul de scrutin din 6 decembrie - institutiile financiare internationale devin din ce in ce mai ingrijorate ca reformele economice vor fi amanate in continuare", subliniaza ziarul britanic.

T