Politic

Mihai Ghimpu: Democraţia înseamnă viaţă decentă, libertate, bucurie veselie, bună dispoziţie, schi, munte, mare, Scoţia, Suedia, Franţa, Paris, Roma...

Spicherul şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu a dat o nouă definiţie a noţiunii „democraţie" , răspunzând la una din întrebări în cadrul emisiunii „În PROfunzime" de la „PRO TV Chişinău".
DECA-press, 12 ianuarie 2010, 11:53

În următorii 20 de ani noi nu dorim să stăm în mizerie şi sărăcie, a declarat Ghimpu. „Democraţia înseamnă viaţă decentă, libertate, bucurie veselie, bună dispoziţie, schi, munte, mare, Scoţia, Suedia, Franţa, Paris, Roma..., iată ce înseamnă democraţie", a spus emoţionat Mihai Ghimpu.

În context, spicherul a menţionat că Alianţa pentru Integrare Europeană îşi asumă responsabilitatea ca în următorii patru ani de guvernare să pună fundamentul acestei vieţi. „Peste patru ani vom trăi mai bine decât acum", a spus Ghimpu.

În acelaşi timp, spicherul a declarat că „unii au folosit democraţia în scopuri pur personale". „Au fost la putere, şi-au făcut avere, şi-au luat avion particular şi se deplasează peste hotare, în timp ce pensionarii stau în stradă şi scandează „permis", a spus Ghimpu, precizând că îl are în vedere pe ex-preşedintele Vladimir Voronin, liderul comuniştilor din Moldova, care a fost cu un avion particular la Moscova, iar recent s-a întors din vacanţa pe care a petrecut-o în Croaţia. „O asemenea călătorie cu avionul costă cel puţin 20 mii de euro", a declarat Mihai Ghimpu.

T