Politic

Liberalii propun "Actiunii Europene" si PNL sa nu participe la alegeri

Partidul Liberal (PL) a propus Partidului National-Liberal si Miscarii "Actiunea Europeana" sa renunte la alegeri si sa sprijine liberalii care, la rindul lor, se obliga sa-i asigure cu locuri in guvern.
INFOTAG, 15 ianuarie 2009, 15:57

Chisinau, 15 ianuarie ( INFOTAG ). Partidul Liberal (PL) a propus Partidului National-Liberal (PNL) si Miscarii "Actiunea Europeana" (MAE) sa renunte la alegeri si sa sprijine liberalii care, la rindul lor, se obliga sa-i asigure cu locuri in guvern.

Dupa cum transmite INFOTAG, propunerea a venit din partea vicepresedintelui PL, Anatol Salaru, imputernicit sa poarte negocieri cu alte formatiuni politice.

PL considera ca refuzul PNL si MAE de a participa la alegeri va duce la limpezirea situatiei din spectrul politic democratic si va crea conditii bune pentru unificarea acestor formatiuni dupa alegeri.

In acelasi timp, PL nu este disponibil sa includa pe listele sale reprezentantii altor partide, ca sa nu se expuna unor eventuale probleme pe care i le-ar putea crea Ministerul Justitiei si CEC.

PNL a respins propunerea PL sub pretextul ca este interesat de politica care se va face in viitorul parlament, si nu de functiile tehnice din guvern.

PNL a declarat ca, la moment, cel mai important lucru este obtinerea unei majoritati parlamentare proeuropene, iar apoi, daca va fi necesar, partidul isi va delega profesionistii in guvern. PNL si MAE intentioneaza sa prezinte in viitorul apropiat guvernul de umbra.

T