Politic

Senatorul Viorel Badea şi-a lansat Biroul parlamentar de circumscripţie la Chişinău

Acesta este primul cabinet pe care un parlamentar din România îl deschide în Republica Moldova.
Moldova Azi, 3 februarie 2010, 15:13

Senatorul român, vicepreşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului României, Viorel Badea a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Chişinău că este convins că va avea o colaborare eficientă cu autorităţile de la Chişinău şi a spus că în curând va fi reactivat şi comitetul interparlamentar de colaborare România - RM.

Viorel badea a menţionat că Biroul parlamentar va avea drept sarcină acordarea sprijinului pentru cetăţenii români, dar şi neromâni, în soluţionarea problemelor ce ţin de competenţa senatorului de circumscripţie. El a menţionat că asemenea birouri vor fi deschisă în curând la Cahul şi Bălţi.

Biroul parlamentar de circumscripţie va fi situat în incinta centrului comercial „Le Roi" şi va deveni funcţional de la 1 martie 2010.

Viorel Badea a spus că la biroul va lucra două ore pe zi, timp în care o asistentă va prelua toate cererile şi petiţiile cetăţenilor. „Personal, voi veni cel puţin o dată la 5 săptămâni şi mă voi afla câte 2 zile, timp în care voi avea întrevederi cu cei care s-au înscris în audienţă", a precizat Viorel Badea.

Senatorul a mai spus că din 1 martie, la Chişinău va funcţiona şi un Oficiu pentru afaceri şi investiţii, amplasat în incinta aceluiaşi centru comercial „Le Roi". Oficiul va fi instituit de către o organizaţie neguvernamentală din România şi va oferi asistenţă pentru investitorii străini care vin în Republica Moldova. Potrivit senatorului, prin intermediul acestui oficiu vor fi atraşi potenţiali investitori din Europa de Vest. „Companiile româneşti nu pot face faţă unor investiţii masive în Republica Moldova, de aceea vom invita companii mari din Germania, Austria, Belgia, Spania să investească în Republica Moldova", a spus Viorel Badea.

Cu ocazia deschiderii biroului parlamentar şi a Oficiului pentru afaceri şi investiţii, la Chişinău au sosit mai mulţi parlamentari şi senatori, în special din Moldova de peste Prut, precum şi numeroşi oameni de afaceri.

T