CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Declaraţia ONG-urilor de media în legătură cu sancţionarea Ziarului de Gardă pentru defăimare

Centrul pentru Jur... 3 august 2011, 17:02

Organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă protestul în legătură cu o decizie a Judecătoriei Centru din Chisinău inconsistentă Convenţiei Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului, prin care săptămânalul Ziarul de Gardă a fost sancţionat pentru pretinsa defăimare a doi procurori din Glodeni.

Declaraţia ONG de media în legătură cu agresarea fizică a jurnalistului Oleg Brega

Centrul pentru Jur... 2 august 2011, 12:36

Organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu agresarea, la 29 iulie, a jurnalistului Oleg Brega, în timpul unei investigaţii pe care o făcea la Universitatea Slavonă din Moldova.

Declaraţia ONG de media în legătura cu restricţionarea accesului presei la unele evenimente publice

ONG 1 februarie 2011, 11:50

Organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu unele cazuri de limitare a accesului jurnaliştilor la evenimente de interes public care s-au produs în ultimul timp.

Precizările MAEIE cu privire la unele declaraţii apărute recent în mass media referitoare la poziţia de vot a Republicii Moldova în cadrul Adunării Generale

MAEIE 24 decembrie 2010, 16:28

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a luat notă cu nedumerire de unele declaraţii în mass media potrivit cărora „autorităţile moldoveneşti au refuzat să susţină rezoluţia Adunării Generale a ONU cu privire la inacceptarea eroizării nazismului".

Declaraţie privind situaţia politică de după alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010

IDIS Viitorul 10 decembrie 2010, 14:58

Organizaţiile obşteşti semnatare urmăresc cu îngrijorare demararea controversată a procesului de constituire a viitoarei Alianţe de guvernare în Republica Moldova.

DECLARAŢIA Guvernului Republicii Moldova cu privire la Memorandumul germano-rus din 5 iunie, 2010

Guvernul RM 7 iunie 2010, 13:53

Guvernul Republicii Moldova salută Memorandumul adoptat la 5 iunie, 2010 de către Cancelarul federal al Germaniei Angela Merkel şi Preşedintele Rusiei Dmitrii Medvedev şi îşi exprimă speranţa că angajamentul politic asumat de către liderii celor două ţări deschide perspective promiţătoare în reglementarea conflictului transnistrean.

Transformă-ţi ideea de afacere într-un mod de viaţă!

AISEC 18 martie 2010, 10:53

Pentru a treia oară în R.Moldova va avea loc proiectul anreprenorial ICO, destinat tinerilor care vor să-şi dezvolte propria afacere. ICO este organizat de AIESEC - lider global în dezvoltarea tinerilor lideri.

Raport de monitorizare Nr. 2 : Reflectarea de către mass-media a subiectelor de interes public (decembrie 2010 – februarie 2011)

Centrul pentru Jur... 21 martie 2011, 17:50

Raportul are drept scop să evalueze calitatea reflectării de către mass-media a subiectelor de interes public, să identifice cele mai des întâlnite probleme de ordin profesional de care se ciocnesc jurnaliştii şi greşelile comise de aceştia.

APEL pentru crearea unor mecanisme şi instrumente legale şi credibile, care ar garanta drepturile şi libertăţile fundamentale ale locuitorilor din regiune

Promo-LEX 10 februarie 2011, 10:06

Asociaţia Promo-LEX continuă să urmărească cu atenţie şi cu preocupare situaţia drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

iLeader - conferinţă de Leadership pe data de 5 februarie la Chişinău

AIESEC 25 ianuarie 2011, 14:35

Evenimentul este destinat reprezentanţilor mediului ONG, corporativ şi studenţilor din Republica Moldova şi va avea loc pe data de 5 februarie la cinematograful Gaudeamus.

Declaraţia ONG de media privind condamnarea lui Ernest Vardanean

CJI 20 decembrie 2010, 09:44

ONG de media sunt îngrijorate în privinţa condamnării lui Vardanean la Tiraspol.

CJI a lansat raportul final privind rezultatele monitorizării reflectării campaniei electorale de mass-media

CJI 8 decembrie 2010, 09:39

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează, în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte, rezultatele finale ale monitorizării modului în care a fost reflectată campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate de către principalele mass-media din Republica Moldova.

CJI a lansat cel de-al 5-lea raport de monitorizare a reflectării campaniei electorale în mass media

CJI 23 noiembrie 2010, 12:59

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează, în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte, rezultatele celei de-a cincea etape de monitorizare a modului în care este reflectată campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate de către principalele mass-media din Republica Moldova.

T