CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Discursul premierului Vlad Filat la Bruxelles

Premierul Vlad Filat a ţinut un discurs în cadrul primei sesiuni „Priorităţile Strategice ale Republicii Moldova şi Agenda de Reforme Politice" a şedinţei Grupului Consultativ - Forumul „Parteneriat pentru Moldova", care are loc, miercuri, 24 martie, la Bruxelles.
Moldova Azi, 24 martie 2010, 14:44

„Acum un an, un astfel de parteneriat, ca cel pe care îl construim acum împreună, era de neimaginat pentru ţara mea. Sunt fericit că, la 6 luni de când am fost numit Prim-ministru, pot să vin în faţa Dumneavoastră, să discutăm proiecte concrete şi să fim alături în procesul de relansare a Republicii Moldova", a menţionat Premierul, în debutul discursului său.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Vlad Filat a precizat că a venit la şedinţă nu pentru a le spune celor prezenţi cât de greu ne este, ci pentru a transmite un mesaj clar că Guvernul este hotărât să nu rateze momentul relansării Republicii Moldova.

„Acum este important să privim înainte, să utilizam eficient sprijinul primit din partea Dumneavoastră, astfel încât în cel mai scurt timp populaţia să simtă ce înseamnă să trăiască într-o ţară care nu mai este izolată în plan internaţional, care este guvernată transparent şi eficient", a spus premierul.

Vlad Filat a precizat că relansarea Moldovei nu înseamnă doar relansarea economică a ţării, ci şi relansarea dialogului în plan extern.

„Astăzi pot declara cu toată responsabilitatea că Guvernul pe care îl conduc are o viziune clară şi realistă pentru a asigura parcursul şi dezvoltarea Moldovei într-un stat democratic, bazat pe supremaţia legii, economie de piaţă funcţională, care poate aspira la statutul de membru al Uniunii Europene", a menţionat Prim-ministrul.

Premierul a spus că proiectul „Relansarea Moldovei" reprezintă pentru noi foaia de parcurs pentru realizarea viziunii Guvernului în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova, pentru care avem nevoie de asistenţa partenerilor.

„Agenda de Reforme are la bază trei piloni: guvernare responsabilă; relansare economică, capital uman", a precizat Vlad Filat.

Premierul s-a declarat ferm convins că Republica Moldova va face faţă provocărilor care urmează graţie ajutorului partenerilor de dezvoltare şi sprijinului continuu al concetăţenilor, dar şi entuziasmului echipei tinere pe care o conduce.

„Am reuşit să facem lucruri importante de când am preluat guvernarea, dar acesta este doar începutul. Până acum am fost preocupaţi să punem bazele procesului de reformă, dar munca grea pentru noi abia acum începe, când trebuie să trecem la implementare. Sunt sigur că astăzi vom avea parte de dezbateri fructuoase, care vor genera proiecte concrete şi vor întări mai mult relaţia dintre Republica Moldova şi partenerii noştri internaţionali", a concluzionat Vlad Filat.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T