CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

O stradă din Chişinău ar putea să poarte numele preşedintelui polonez Lech Kaczynski

Grupul Partidului Liberal Democrat (PLDM) din Consiliul municipal Chişinău (CMC) propune ca o stradă din capitală să poarte numele regretatului preşedinte polonez Lech Kaczynski.
Info-Prim Neo, 15 aprilie 2010, 13:31

În termen de o lună, primăria va înainta Consiliului un proiect un proiect de decizie spre aprobare. „Lech Kaczynski a fost un mare prieten al Republicii Moldova şi un adevărat erou al poporului polonez. Polonia, printre primele ţări, a recunoscut independenţa ţării noastre şi mereu ne-a susţinut nu numai moral, dar şi financiar", a declarat consilierul Ghenadie Dumanschi.

Şedinţa de joi, 15 aprilie, a CMC a început cu un moment de reculegere pentru victimele accidentului aviatic de la Smolensk, 10 aprilie, în care şi-a pierdut viaţa cuplul prezidenţial şi numeroşi demnitari polonezi. La bordul avionului erau 96 de oameni. Nimeni nu a supravieţuit.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T