CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Serafim Urecheanu risca detentie pe viata

Procuratura Generala i-a adus, marti, presedintelui partidului Alianta „Moldova Noastra" (AMN), Serafim Urecheanu acuzarea oficiala privind participarea acestuia la presupusa tentativa de asasinat a liderului PPCD, Iurie Rosca, transmite DECA-press.
DECA-press, 27 ianuarie 2009, 15:19

Dupa intalnirea cu procurorii, Urecheanu a declarat ca a fost acuzat oficial de „complotare impotriva unei persoane cu functii de raspundere in stat". Potrivit legislatiei in vigoare, Urecheanu risca inchisoare pe un termen de 20-25 de ani sau chiar detentie pe viata.

Avocatul presedintelui AMN, Vasile Rahlea, a declarat presei ca procurorii au comasat dosarul privind presupusa tentativa de asasinare a vicepresedintelui Parlamentului Iurie Rosca cu un alt dosar din 2006, care are ca obiect de cercetare participarea lui Urechean la pregatirea unei presupuse lovituri de stat. De altfel, si urmarirea penala  din 2006 a fost pornita dupa acuzele aduse lui Urechean de catre Iurie Rosca. Urechean este acuzat oficial si de „complotare impotriva oranduirii de stat".

Avocatul Vasile Rahlea a mai declarat ca astazi procurorii au respins probele aduse de aparare, potrivit carora in timpul presupusei convorbiri telefonice dintre Urechean si presupusul killer, liderul AMN se afla in sectia de reanimare a Spitalului de Urgenta din Chisinau si nu avea cum sa poarte discutii telefonice.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T