CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Un grup de 27 de persoane anunta ca paraseste PLDM si se intoarce la PDM

27 de membri ai Organizatiei Teritoriale Ialoveni a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) anunta ca parasesc formatiunea si se intorc la Partidul Democrat din Moldova.
Info-Prim Neo, 27 ianuarie 2009, 15:23

2009-01-27/14:48/ Chisinau (IPN)  (PDM). Declaratia a fost facuta publica marti, 27 ianuarie, intr-o conferinta de presa, de catre Daniel Tonu, presedintele OT Ialoveni, transmite Info-Prim Neo.

„PLDM este un adevarat camp de lupta pentru functii inalte. Ne-am convins ca la baza acestui partid stau doar interese de grup", a declarat Daniel Tonu. Potrivit acestuia, o formatiune politica democratica trebuie sa-si propuna schimbarea in bine a lucrurilor in tara, sa apere interesele cetatenilor, dar nu sa se limiteze doar la obtinerea profitului.

„Suntem convinsi ca plecarea noastra din acest partid va fi urmata de alte actiuni de acest gen. Cunoastem ca parerile noastre la acest subiect sunt impartasite de foarte multi membrii PLDM, dar care, din diferite motive de securitate personala sau alte cauze, nu s-au decis deocamdata sa plece" a mentionat Tonu.

El a mai spus ca a pledat intotdeauna ca PLDM sa se uneasca cu alte partide de orientare democratica, dar conducerea formatiunii, in frunte cu Vlad Filat, nu s-a aratat interesata. „Le-am fost drag si bun cand am constituit cea mai numeroasa organizatie a PLDM din republica. OT Ialoveni numara 1120 de membrii. Cu toate acestea, am fost omul incomod din acest partid, deoarece propunerile mele, observatiile nu au placut conducerii partidului", a spus Daniel Tonu. El sustine ca lupta nu pentru posturi, ci pentru binele societatii.

Semnatarii declaratiei de parasire a randurilor PLDM spun ca au decis sa se intoarca la PDM, dupa aproape un an, pentru ca acest partid ar fi devenit intre timp mai transparent, dar si pentru ca nu au gasit in PLDM sustinerea pe care au contat.

Solicitat de Info-Prim Neo, presedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat ca Daniel Tonu a avut toate instrumentele necesare sa influenteze activitatea in partid, iar motivele invocate de acesta nu sunt relevante. „Este decizia dansului si imi pare rau ca nu a rezistat competitiei. PLDM este un partid viu. Oamenii care se regasesc in acest partid raman, cei care nu - pleaca", a mai spus liderul PLDM.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T