CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Refuzul Ministerului Justitiei de a-l inregistra pe Vasile Tarlev presedinte al UCM incalca legea - Gheorghe Amihalachioaie

Consiliul politic al Uniunii Centriste din Moldova (UCM) a apreciat drept "incalcare de lege" refuzul Ministerului Justitiei de a-l inregistra pe Vasile Tarlev presedinte al formatiunii.
INFOTAG, 29 ianuarie 2009, 17:10

Chisinau, 29 ianuarie ( INFOTAG ). La conferinta de presa de joi de la agentia INFOTAG, membrul Consiliului politic, avocatul Gheorghe Amihalachioaie, a spus ca UCM a trimis o declaratie tuturor misiunilor diplomatice acreditate in Moldova.

Avocatul a amintit ca prima data ministerul a refuzat sa-l inregistreze pe Vasile Tarlev ca presedinte sub pretextul ca Congresul l-a ales prin vot deschis, si nu inchis. A trebuit sa desfasuram un congres repetat la care, prin vot inchis, Tarlev a fost ales ca presedinte al partidului.

El considera ca refuzul reprezinta o marturie ca Partidul Comunistilor de la guvernare se teme de autoritatea ex-premierului Tarlev si, din aceasta cauza, ii pun piedici de fiecare data.

In opinia lui Amihalachioaie, anume din aceasta cauza la 24 ianuarie, sub conducerea prim-viceprim-ministrului, ministru al economiei si comertului, Igor Dodon, 95 de directori de intreprinderi l-au demis pe Tarlev din functia de presedinte al Asociatiei Nationale a Producatorilor din Moldova.

Membrul UCM considera ca asemenea actiuni din partea conducerii vorbesc despre marea autoritate personala a lui Tarlev, acre, in opinia lui Amihalachioaie, se bucura de respectul cetatenilor Moldovei.

"Zilnic noi primim nenumarate declaratii ale cetatenilor care isi arata dorinta de a intra in UCM pentru a-l sustine pe Tarlev", a spus acesta.

La intrebarea corespondentului INFOTAG daca pe listele UCM va figura numele lui Tarlev, Amihalachioaie a spus ca, deocamdata, Consiliul politic nu a discutat detaliat lista cu care va merge la alegeri.

"Personal, cred ca Tarlev, ca persoana fizica, va fi prima pe lista UCM", a spus Amihalachioaie, care considera ca la alegeri partidul va obtine 25-30% din voturile alegatorilor.

Referindu-se la persecutiile asupra lui Vasile Tarlev, avocatul a mentionat ca in Moldova nimic nu se face fara acordul sau indicatia directa a presedintelui Vladimir Voronin.

"Nici ministrul economiei Igor Dodon, nici ministrul justitiei Vitalie Pirlog nu decid nimic fara acordul presedintelui tarii", a conchis Gheorghe Amihalachioaie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T