CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Fiul regretatului poet Grigore Vieru s-a lansat in politica

Omul de afaceri Calin Vieru, fiul regretatului poet Grigore Vieru, s-a lansat in politica si va fi prezent in campania electorala din primavara 2009 pe listele Partidului Democrat Liberal din Moldova (PLDM).
Info-Prim Neo, 30 ianuarie 2009, 14:39

2009-01-30/15:10/ Chisinau (IPN) Acesta a fost prezentat vineri, 30 ianuarie, la o conferinta de presa de conducerea PLDM, desi este membru al partidului inca din luna noiembrie 2008, transmite Info-Prim Neo.

Calin Vieru si-a motivat decizia de a intra in politica prin faptul ca „miscarea continua si schimbarea spre bine este un lucru firesc pentru un barbat sanatos" si a spus ca a ales PLDM intrucat „pentru miscarea si schimbarea dorita dansii sunt cei mai potriviti". „La nivel de gandire si reflectii noi am descoperit o compatibilitate foarte buna. M-am regasit in echipa lor", s spus Calin Vieru.

Acesta a spus ca „va continua sa lupte pentru ceea ce a luptat maestrul (Grigore Vieru, n.r.)", insa va fi „mult mai pragmatic decat artist". Noul membru PLDM a spus ca este constient ca afacerile sale sunt supuse unui risc sporit din moment ce a intrat in politica, mentionand ca si-l asuma si stie ca „el (riscul, n.r.) se va forma in timp". „Pana acum n-am simtit un atentat direct. Au fost multe controale fiscale si din partea politiei economice, dar le-am considerat normale atat timp cat acestea ii vizau si pe vecini", a spus Calin Vieru. De asemenea, acesta a calificat controalele ca fiind „prea distrugatoare".

Vieru a evitat sa spuna al catulea va fi pe lista electorala. Vlad Filat, liderul PLDM, a precizat insa ca „figura notorie Calin Vieru va fi prezent intr-o pozitie importanta si va avea posibilitatea sa indeplineasca lucrurile pentru care a luptat tatal sau".

Intrebat de ce nu a fost prezentat pana acum in calitate de membru PLDM, Filat a spus ca asa a fost conjunctura si a mentionat ca „spera ca macar in acest caz sa nu existe speculatii din partea oponentilor politici". Potrivit lui Filat, „aceasta nu este ultima surpriza pe care o pregateste conducerea partidului".

In cadrul aceleiasi conferinte membrii PLDM au spus ca „se angajeaza sa faca o campanie electorala corecta si pozitiva, deschisa, constructiva". „Ne angajam sa promovam o campanie dominata de spiritul tolerantei, adevarului si pluralismului, sa nu utilizam tehnici murdare, care au ca scop denigrarea concurentilor", a spus Vlad Filat.

Totodata, presedintele PLDM a spus ca „nu vor raspunde la provocari si nu vor reactiona asa cum doresc unii sa reactioneze la atacurile lansate". „Noi vom veni cu argumente, cu programe si solutii", a mai spus Filat, adaugand ca „argumentul este cea mai puternica arma".

In aceasta saptamana PLDM l-a prezentat ca nou membru de partid pe Iurie Leanca, care pana acum a detinut si functia de vicepresedinte al Grupului Financiar si Industiral SA „Ascom" si despre care Filat a anuntat ca va figura pe lista candidatilor PLDM la formarea viitorului Guvern.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
serghei, 3 februarie 2009, 13:16
calin, bravo zic! si nu glumesc...avem nevoie de cineva care se va gindi si la suflet caci cred eu, tatal tau ti-a lasat ceva frumos si bun din sufletul lui(sufletul neamului romanesc) nu stiu exact daca voi putea vota deoarece in tara in care ma aflu nu avem una, dar daca votez, votez cu tine!!(scuze ca-ti zic tu! sincere condoleante penru decesul tatalui, nu vreau sa zic dumnezeu sa-l ierte caci n-are pentru ce,...poate doar pentru ca nu avut timp sa faca si mai mult pentru noi '' simplii muritori'' succese caline. sintem cu tine..
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T