CăutareSr
28 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Kazahstanul pledează pentru transformarea actualei misiunii pacificatoare din Transnistria într-o misiune civilă sub egida OSCE

Republica Kazahă, care deţine în 2010 preşedinţia în OSCE, îndeamnă părţile implicate în reglementarea conflictului transnistrean să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei, să asigure un statut necesar Transnistriei şi să soluţioneze problemele apărute, pe cale paşnică.
Moldova Azi, 24 mai 2010, 14:03

Într-un comunicat al MAE kazah, citat de RIA „Novosti", se menţionează că luni, 24 mai, la Astana are loc o reuniune informală de consultări în formatul „5+2" (Moldova şi Transnistria - părţile reglementării, Rusia, Ucraina şi OSCE - mediatori, UE şi SUA - observatori) pentru reglementarea conflictului transnistrean.

"Pentru Kazahstan formula reglementării constă în respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Moldovei cu asigurarea statutului necesar Transnistriei, drepturilor politice, economice şi umanitare ale locuitorilor regiunii. Ne pronunţăm pentru reglementarea autentică a problemei transnistrene în exclusivitate prin mijloace paşnice, politice, ţinându-se cont de interesele tuturor părţilor implicate în dialog", a declarat în cadrul reuniunii preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul afacerilor externe al Kazahstanului, Kanat Saudabayev.

Potrivit serviciului de presă al MAE Kahaz, Saudabayev a menţionat necesitatea de a se ajunge la " abordări coordonate ale căilor optime de transformare a actualei operaţiuni din Transnistria într-o misiune de menţinere a păcii sub egida OSCE".
Ministrul afacerilor externe al Kazahstanului şi-a exprimat speranţa că în viitorul apropiat consultările pentru reglementarea transnistreană vor avea un caracter oficial.

Menţionăm, că în prezent, la misiunea de menţinere a păcii în regiunea transnistreană participă 402 miliari ruşi, 492 militari transnistreni, 355 militari moldoveni şi zece observatori militari din partea Ucrainei.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T