CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Europa a votat: Moldova va evolua în finala Eurovision 2010

Reprezentanţii Republicii Moldova, Olia Tira şi formaţia Sun Stroke Project, s-au calificat în finala Eurovision 2010. Ei au fost printre primii norocoşi care au obţinut calificarea după ce au urcat primii pe scenă în semifinala desfăşurată marţi seara la Oslo.
Moldova Azi, 26 mai 2010, 01:02
Olia Tira și Sunt Stroke Project - „Run Away”. Semifinala Eurovision Song Contest, Oslo 2010

Voturile juriului de comun cu televotingul public desfășurat în cele 17 țări semifinaliste, plus cele din Spania, Franța și Germania, au desemnat 10 piese care vor concura în finala Eurovision Song Contest din 29 mai.

Primul calificat a fost reprezentantul Bosniei și Herțegovinei, Vukašin Brajić - interpretul singurei piese rock din concurs,„Thunder and Lightning". Reprezentanții Moldovei, Olia Tira și Sunt Stroke Project s-au regăsit în cel de-al doilea plic deschis de prezentatori. Al treilea s-a calificat rusul Peotr Nalici, copilul-minune al internetului, cu trista baladă „Lost and Forgotten", raportată unui nou gen de muzică, numit Jolly Babury.

De asemenea, în finală au mai acces reprezentanții Greciei, Portugaliei, Belarusului, Serbiei, Belgiei, Albaniei și Islandei. Ei vor evolua alături de Spania, Marea Britanie, Franța, Germania și Norvegia, care și-au asigurat automat locurile în marea finală.

Soarta a încă 10 finaliști va fi decisă joi, 27 mai, în cadrul celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest.

Marea finală va avea loc sâmbătă, 29 mai.

Olia Tira și Sun Stroke Project vor evolua sub numărul 4.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T