CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Alegerile parlamentare vor fi organizate in R. Moldova la 5 aprilie

Parlamentul de la Chisinau a decis in sedinta plenara de luni, 2 februarie, ca alegerile parlamentare vor avea loc la 5 aprilie, transmite DECA-press.
DECA-press, 2 februarie 2009, 16:59

Deputatii au votat unanim pentru aceasta decizie.

Astazi, Parlamentul s-a intrunit in prima sedinta a sesiunii de vara.

Mandatul actualului Parlament, ales la 6 martie 2005, expira la 7 martie 2009.

Partidele politice pot depune listele electorale incepand cu 4 februarie

Partidele politice pot depune listele electorale pentru alegerile parlamentare la Comisia Electorala Centrala (CEC) incepand cu ziua de miercuri, 4 februarie, comunica DECA-press.

Partidele insa trebuie sa faca dovada ca listele au fost aprobate intr-o sedinta a formatiunii care a avut loc nu mai devreme de 4 februarie. Orice lista electorala a partidelor adoptata pana la 4 februarie va fi considerata nula de CEC.

Luni, Parlamentul a decis, in unanimitate, ca alegerile parlamentare vor avea loc in Republica Moldova pe data de 5 aprilie.

Mandatul actualului Parlament expira la 7 martie curent. *** end - 02.02.2009 [DECA-press]

PLDM afirma ca o buna parte din moldovenii care muncesc peste hotare nu vor putea vota

Presedintele Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, a cerut, astazi, Parlamentului identificarea unor solutii pentru a facilita accesul la vot a cetatenilor moldoveni aflati la munca peste hotare, transmite DECA-press.

Vladimir Filat afirma ca o interpelare de-a sa la Comisia Electorala Centrala s-a soldat cu un raspuns negativ privind posibilitatea deschiderii unor sectii de vot suplimentare pe teritoriul altor state.

„Nu este corect ca cetatenii pe seama carora se tine bugetul statului sa nu poata participa la vot", declarat liderul liberal-democratilor.

Filat spune ca in Spania, unde se afla cel putin 100 de mi de cetateni moldoveni, nu va fi deschisa nici o sectie de votare din moment ce pe teritoriul aceste tari R. Moldova nu are o ambasada.

Parlamentul nu a inclus pe ordinea de zi aceasta chestiune cerand prezentarea unui proiect in acest sens si verificarea daca modificarile sunt de natura sa schimbe Codul Electoral.

Modificarea Codului Electoral este interzisa cu jumatate de an inainte de alegeri. 

PD doreste publicitate gratuita de la TRM

Un partid politic va trebuie sa cheltuiasca zilnic cel putin 2500 de euro pentru campania electorala, informeaza Agentia DECA-press.

Presedintele Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov afirma ca cel mai mare pret pentru publicitate il solicita postul national de televiziune „Moldova 1", circa 600 de euro pentru un minut, in timp ce posturile private vand minutul de publicitate la un pret de maxim 400 de euro.

Dumitru Diacov a cerut, luni, Parlamentului sa adopte o hotarare prin care sa recomande Companiei publice „Teleradio-Moldova" sa ofere gratuit timpi de antena pentru publicitatea partidelor politice pe durata campaniei sau sa aplice un pret maxim sub limita pretului minutului de publicitate practicat pe posturile private.

Propunerea liderului PD nu a fost inclusa in ordinea de zi a Parlamentului, urmand ca cel tarziu maine Dumitru Diacov sa revina cu un proiect in acest sens.

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T