CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Partidul lui Urecehean, al lui Filat si al lui Ghimpu nu vor vota in nici un caz cu comunistii in noul Parlament

Serafim Urechean, Vlad Filat si Mihai Ghimpu au declarat ca partidele lor nu vor vota in nici un caz cu comunistii in noul parlament.
INFOTAG, 3 februarie 2009, 17:28

Chisinau, 3 februarie ( INFOTAG ). Dupa cum transmite INFOTAG, participind luni seara la emisiunea "In profunzime" de la postul de televiziune ProTV-Chisinau, liderii de partid au spus ca fiecare partid condus de ei detine o echipa de profesionisti capabili "sa scoata Moldova din aceasta mlastina in care s-a pomenit".

"Nu vom merge la compromis cu deputatii PPCD", a spus Filat, presedintele Partidului Liberal-Democrat.

Potrivit lui, partidul mai degraba pleda pentru alegeri extraordinare decit sa voteze cu PCRM.

"Eu vorbesc despre aceasta pentru ca PCRM, cu Voronin sau fara Voronin, nu va putea conduce tara", a spus Filat.

Ghimpu a atras atentia la faptul ca "anul 2009 nu mai este anul 2005, cind pe 4 aprilie mai multe partide din opozitie au votat pentru presedintele Voronin".

"Avem dovezi ca mai multi deputati comunisti in noul parlament vor vota pentru noi, liberalii", a spus Ghimpu.

Liderul AMN, Serafim Urechean, a adaugat ca si Alianta are mai multe intelegeri cu cei care vor trece pe listele PCRM sa voteze in parlament cu AMN.

Solicitati sa numeasca candidatura la prim-ministru, care, in caz de necesitate, vor putea conduce guvernul, doar Vlad Filat a raspuns direct ca este gata sa conduca cabinetul de ministri.

Serafim Urechean nu a dat un raspuns concret, numind doar potentialii candidati la postul de premier: Cosarciuc, Oleinic, Untila.

Mihai Ghimpu a refuzat sa numeasca candidatii la postul de prim-ministru, precizind ca aceasta chestiune trebuie decisa de biroul Partidului Liberal pe care il conduce.

"Primele functii - de presedinte, de presedinte al parlamentului si de prim-ministru - vor fi propuse de partidul care va cistiga la alegerile parlamentare", a spus Ghimpu, subliniind ca liberalii vor propune neaparat o noua Constitutie a Moldovei.

Referindu-se la rezultatele asa-numitelor sondaje ale alegatorilor, efectuate de partide, Urechean, Filat si Ghimpu au mentionat ca astfel de sondaje arata "niste rezultate minunate pentru partide".

"Sondajul arata ca Partidul Liberal va veni la conducere si va forma guvernul", a spus Ghimpu, trezind amuzamentul ironic al colegilor sai din AMN si PLDM.

Discutind problema reducerii pragului electoral, care a ramas la nivelul de 6%, Urechean a comunicat ca duminica trecuta liderul PPCD, vicepresedintele parlamentului, Iurie Rosca, "patru ore l-a implorat pe Vladimir Voronin sa reduca pragul". Prin aceasta liderul AMN a dat de inteles ca la pragul electoral de 6% PPCD nu va putea ajunge in parlament.

INFOTAG precizeaza: Potrivit sondajelor, aceste trei partide de opozitie trec in mod garantat in componenta noului parlament.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
vamavama, 4 februarie 2009, 15:32
lu roska e tremura kilotii,oameni din partidul lui au fugit,nu va fi de mirare daka el sa alia la komunisti numai ka sa ramiie in parlament ka deputat pentru imunitate,faceti ce vreti-unitiva...numai sa nu treaka komunistii mai departe,aduceti observatori...ka sa nu fie falsifikari la votare,asa nii paralel cine din voi o sa kistige alegerile,numai nu komunistii
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T