CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Comisar european: Viitorul european al R. Moldova depinde şi de capacitatea guvernului de a gestiona spaţiul rural

De capacitatea guvernului de a gestiona pe termen scurt, mediu şi lung spaţiul rural din punct de vedere economic şi social va depinde şi viitorul european al Republicii Moldova.
Moldova Azi, 4 iunie 2010, 12:59
Foto: gov.md
Foto: gov.md

Despre aceasta a declarat vineri, 4 iunie, la Chişinău, Comisarul european Dacian Cioloş, responsabil pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală

În cadrul unei conferinţe comune de presă cu premierul Vlad Filat, Cioloş a menţionat susţinerea fermă a Comisiei Europene pentru orientarea europeană a Republicii Moldova. El a menţionat necesitatea dezvoltării sectorului agroalimentar şi spaţiului rural. „Resursele economice importante pe care Republica Moldova le poate mobiliza în perioada imediat următoare se află mai ales în sectorul agroalimentar", a spus el.

Comisarul european a menţionat că UE este cel mai mare importator de produse agroalimentare din lume, însă acestea trebuie să fie de o calitate înaltă. În context, Dacian Cioloş a reconfirmat disponibilitatea UE de a susţine Republica Moldova în eforturile sale de a stabili un control strict al calităţii produselor. „Agricultura Republicii Moldova este un domeniu cu care economia ţării se poate ancora şi mai puternic în piaţa europeană, cu efecte benefice directe şi concrete pentru cetăţeni. Uniunea Europeană are nevoie de un partener cât mai prosper, stabil economic şi politic", a menţionat Comisarul european.

El a mai adăugat că CE susţine eforturile guvernului de la Chişinău privind cooperarea cu UE, iar pentru continuarea acesteia este necesar să existe stabilitate politică şi macroeconomică. Cioloş a precizat că Republica Moldova beneficiază de asistenţă financiară importantă din partea UE, care pentru perioada 2010-2013 se cifrează la circa jumătate de miliard de euro

Vlad Filat a remarcat sprijinul de care beneficiază Republica Moldova din partea UE, spunând că printre principalele teme discutate cu comisarul european s-au numărat implementarea angajamentelor asumate, precum şi acţiuni care vizează domeniul ce ţine de agricultură şi industria prelucrătoare. „Am atestat încă o dată deschiderea dar şi relaţiile bune pe care le avem. Vreau să-i mulţumesc personal d-lui comisar pentru sprijinul pe care ni-l acordă şi pentru faptul că avem posibilitatea, aici la Chişinău, să vorbim cu un comisar european în limba noastră", a declarat Filat.

Dacian Cioloş efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 3-6 iunie. Programul vizitei prevede întâlniri cu preşedintele interimar, preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, prim-ministrul Vlad Filat, ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Valeriu Cosarciuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului, Serafim Urechean, şi cu preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu. De asemenea, Dacian Cioloş se va întâlni cu Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Comisarul Cioloş va vizita şi o fermă agricolă în afara Chişinăului

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T