CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Radio România Actualităţi şi Radio Moldova au semnat un acord de colaborare pentru doi ani

Administraţia Radio România examinează posibilitatea retransmiterii programelor sale pe teritoriul Republicii Moldova, a anunţat luni în cadrul unei conferinţe, Maria Ţoghină, preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).
Moldova Azi, 7 iunie 2010, 17:01
Maria Toghină:Radio România trebuie să fie partenerul natural şi firesc al Radio Moldova

"În momentul de faţă căutăm soluţii pentru ca programele postului public de radio să poată fi recepţionat în condiţii bune pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi sper ca în discuţiile pe care le vom avea să identificăm o soluţie potrivită. Ne dorim ca prezenţa noastră să fie mai activă", a declarat ea.

În cadrul conferinţei de presă a fost anunţată semnarea unui acord de colaborare între SRR şi Compania Teleradio-Moldova (TRM), pentru o perioadă de doi ani.

Acordul presupune dezvoltarea şi amplificarea colaborării între cele două instituţii, pornind de la schimburi de experienţă, stagii şi organizarea unor emisiuni comune. De asemenea, Radio România a promis sprijin TRM pentru digitalizarea fondului arhivistic.

Maria Ţoghină a calificat acordului drept „un vis devenit realitate", menţionând necesitatea colaborării dintre cele două instituţii publice. „Radio România trebuie să fie partenerul natural şi firesc al Radio Moldova", a declarat ea.

Preşedintele TRM, Constantin Marin şi-a exprimat speranţa că acordul semnat şi colaborarea pe care acesta o presupune, va fi utilă în procesul de reforme ale companiei pentru transformare în instituţie publică.

Ultima dată un acord între SRR şi Compania „Teleradio-Moldova" a fost semnat la Bucureşti în anul 2006.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T