CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Partidul Comunistilor dezminte ca Vladimir Voronin a numit candidatul la postul de presedinte

Partidul Comunistilor dezminte informatia precum ca presedintele Vladimir Voronin a spus numele candidatul la postul de presedinte.
INFOTAG, 4 februarie 2009, 17:13

Chisinau, 4 februarie ( INFOTAG ). Informatia respectiva a fost publicata in ajun de presa rusa. Aceste surse spun ca in functia de presedinte va fi numit ex-ambasadorul Moldovei in Rusia, presedintele comisiei parlamentare pentru problemele juridice, petitii numiri si imunitati, Vladimir Turcanu.

"Aceasta informatie nu corespunde realitatii. Moldova este o republica parlamentara, in care seful statului este ales de parlament. De aceea este irationala numirea unui candidat si, mai mult, discutarea acestei candidaturi. Partidul Comunistilor va discuta aceasta problema doar dupa ce va obtine victoria la alegerile parlamentare de la 5 aprilie", a subliniat un reprezentant al partidului intr-o convorbire cu reporterul agentiei INFOTAG.

Acesta a amintit ca lui Voronin de multe ori i s-a pus intrebarea referitoare la loctiitorul sau in functia de presedinte, insa el nu a dat nume. In cadrul unei emisiune televizate de saptamina trecuta Voronin a confirmat ca "are o persoana pentru aceasta functie".

"Desigur, observ candidatii potentiali si ma gindesc la aceasta. Mai mult, il pregatesc pe acest om. Insa, deocamdata, nici el insusi nu stie nimic. Si pentru nimic in lume nu voi spune numele lui. Stiind cum se comporta politicienii din tara, daca voi spune numele, aceasta persoana va fi murdarita. Sau invers, vor incepe sa-l laude si il vor corupe pina la alegeri. Este de nepermis in ambele cazuri. Toate la timpul lor", a declarat Voronin.

Presedintele spune ca, "pentru inceput, este important sa cistigam alegerile pentru a avea posibilitatea de a forma noul guvern si de a alege presedintele".Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
sergiu88, 12 februarie 2009, 20:39
Da cum sa spuna asa ceva?Doar se apropie alegerile,iar el e inca insetat de putere.A spus in schim ca va ramine la putere,si parea asa de increzut ca parca asa si va fi.Gata cu dumneavoastra,domnule mincinos,e timpul SOARELUI sa se ridice,A VENIT TIMPUL AMN,EI SUNT VIITORUL NOSTRU.VOTATI OAMENI BUNI AMN DE DORITI SA AVEM O TARA DEMOCRATA,O TARA EUROPEANA.INTEGRARE EUROPEANA IMPREUNA CU AMN.EU VOTEZ AMN,EU VOTEZ SOARELE.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T