CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

AIE a identificat o poziţie comună privind decretul lui Ghimpu, în lipsa PL

PLDM, PDM şi AMN au discutat sâmbătă, în absenţa PL, o poziţie comună vizavi de decretul lui Mihai Ghimpu privind ziua de 28 iunie.
Moldova Azi, 26 iunie 2010, 20:39
Trei partide din AIE au identificat o poziţie comună privind decretul lui Ghimpu.mp3

"Am ajuns la identificarea unei poziţii comune, dar pe motiv de corectitudine, ţinând cont că nu toate componentele Alianţei s-au prezentat la şedinţă, aceasta va fi anunţată la şedinţa AIE, în componenţă completă", a declarat liderul democraţilor Marian Lupu. Această unitate de idei este orientată spre menţinerea şi consolidarea AIE, a adăugat el.

Întrebaţi de ziarişti dacă vor cere anularea decretului, cei trei lideri au menţionat că acesta a fost deja contestat de către comunişti la Curtea Constituţională, care îşi va expune poziţia. În acelaşi timp, ei au menţionat că, potrivit unor jurişti, acest decret ar fi anticonstituţional.

În acelaşi timp, cei trei lideri ai AIE s-au arătat deranjaţi de faptul că PL nu a participat la şedinţă. "Este absolut firesc ca atunci când apar asemenea situaţii să fie discutate, a declarat liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, care a adăugat că "a fost o decizie unilaterală a celor care deţin preşedinţia AIE, ca şedinţa să fie amânată pentru luni". Filat a menţionat că potrivit unui regulament intern, atunci când cel puţin o parte componentă a AIE cere desfăşurarea unei şedinţe, Alianţa trebuie să se întrunească.

La rândul său, liderul AMN, Serafim Urechean a criticat faptul că Ghimpu a luat decizia privind semnarea decretului de o manieră solitară. "Şi-a asumat responsabilitatea, a declarat că nu s-a consultat cu celelalte componente, ceea ce noi considerăm incorect. Ghimpu şi-a asumat responsabilitatea şi trebuie să răspundă în faţa societăţii şi a AIE", a mai spus Urechean.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Ionel, 27 iunie 2010, 01:28
Are dreptate dom. Mihai Ghimpu. Iar pe ceilalti lideri ai AIE nu-i inteleg, ce ei traiesc in alta tara, nu in Moldova, si se staruie sa nu supere capeteniile acestei tari?!! Sau poate au alte interese, nu cele nationale? Degeaba atunci mai sustineti ca sunteti pentru tara asta si ii vreti binele, si cum va ganditi sa integrati Republica Moldova in spatiul european, numai cu declatatii goale..., fara fapte? Cerind sa fie anulat Decretul ei apara interesele altor etnii, iar interesele moldovenilor calca in picioare... Acest Decret trebuia sa apara inca 15 - 20 ani in urma!!!
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T