CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Victimele regimului totalitar comunist vor avea un monument în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Primăria municipiului Chişinău a instalat sâmbătă, 26 iunie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, o piatră comemorativă.
Info-Prim Neo, 28 iunie 2010, 10:03

Ulterior, pe acest loc, din faţa sediului Guvernului, va fi edificat un monument al victimelor ocupaţiei sovietice şi regimului totalitar comunist, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă a Primăriei.

Dispoziţia a fost semnată de primarul general, Dorin Chirtoacă. În comunicat se precizează că această decizie vine în conformitate cu un articol al decretului prezidenţial privind declararea zilei de 28 iunie 1940 - Zi a ocupaţiei sovietice.

Anual, ziua de 28 iunie va fi consemnată drept Ziua ocupaţiei sovietice şi a comemorării victimelor regimului totalitar comunist. Pe întreg teritoriul Moldovei drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, vor fi depuse flori la monumentele şi memorialele victimelor regimului totalitar comunist, toate autorităţile publice, organizaţiile şi intreprinderile vor renunţa la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă iar la ora 10.00 va fi păstrat un moment de reculegere.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T